Hogy állitsam be a routereket?
"az a másik router switchként van, tehát az a kábel nem a kék bemenetbe van dugva"
Tehát nem a WAN portba (nem minden routernél van kék meg sárga port, ez nem szabvány, nem szakszerű megnevezés)
"az első router poop re van állitva"
Az meg mi a fene... ...ja PPPoE!
"a másodikat mire kéne ? dynamic vagy static, vagy ott is bekell irni az adatokat ?"
Ha nem lehet letiltani (disabled), hagyd dinamikuson.
"mert igy most azon nincs net akárhogy próbáltam csatlakozni."
A második routeren:
1. kapcsold ki a DHCP-szervert benne (TP-link routerben: DHCP menüpont)
2. a LAN-oldali IP-címét (TP-link routerben: Network/LAN menüpont/IP Address mező) állítsd az első router IP-címétől eltérőre, illetve az első router DHCP-tartományán kívülire.
Tehát ha az első router LAN-oldali IP címe: 192.168.0.1, és az DHCP-címtartománya 192.168.0.100 és 192.168.0.199 közötti, akkor a második router LAN oldali IP-címe például 192.168.0.2 legyen
3. győződj meg arról, hogy a két routert összekötő kábel végei a routerek LAN portjában végződjenek
az baj ha a Lannál mindkét routeren Subnet Mask: 255.255.255.0 cimre van állitva ?
amúgy megpróbálltam beállitani úgy ahogy leirtad, a lan ipt is alapól 192.168.1.1 en van, a második routert állitottam át 192.168.1.2 re, ez igy jó ?
Dhcpt kikapcsoltam. de ugyanúgy semmi net elérhetőséget nem észlel. na meg még annyi hogy mikor kapcsolódom a hálozathoz, ezen a második routeren, megjelenik egy kis ablak hogy valami hálózati "új útválasztó bekell irni, 8 karakterü számsor ami a router hátoldalán van, de tovább lehet lépni rajta beállitás nélkül is. azt állitsam be ?
"az baj ha a Lannál mindkét routeren Subnet Mask: 255.255.255.0 cimre van állitva ? "
Nem, az jó.
"amúgy megpróbálltam beállitani úgy ahogy leirtad, a lan ipt is alapól 192.168.1.1 en van, a második routert állitottam át 192.168.1.2 re, ez igy jó ? "
Ez is jó.
"na meg még annyi hogy mikor kapcsolódom a hálozathoz, ezen a második routeren, megjelenik egy kis ablak hogy valami hálózati "új útválasztó bekell irni, 8 karakterü számsor ami a router hátoldalán van, de tovább lehet lépni rajta beállitás nélkül is. azt állitsam be ?"
Valószínűsítem ez a vezeték nélküli kapcsolódásnál van - ot kell megadni WEP/WPA/WPA2 jelszót.
Mellesleg milyen routerekről van szó?
Mi történik, ha a gép kábellel/vezeték nélkül csatlakozik a routerekhez (akár az egyikhez, akár a másikhoz) - akkor van net?
hmm.. hát érdekes, a tapasztalatom, közvetlen kábellel próbáltam erről a második routerről a laptophoz kötni, igy is keresett, de nem talált. ipconfig oltam, lekapcsoltam meg fel, valamikor azt irta hogy nem található.. vagy h szétkapcsolt állapotba nem lehet csatlakozni.
betudtam lépni a routerbe, DHCP-t kikapcsoltam, onnantol kezdve már egyáltalán a routerbe se engedett, ressetelnem kellett. de ha hagytam a dhcp-t és beállitottam rá az 1.2 végüt, úgy beléptem azzal routerbe. csak net.. még mindig semmit nem lát. ugyan ezt próbáltam wifin is.
arra gyanakszom hogy lehet kábel hibásodott meg ami összeköti a 2 routert.
ezt majd megnézem másik kábellel odaviszem közvetlen az elsőhöz, és 1 méteres kábellel rákötöm és megcsinálom ugyanezt..
de az is lehet hogy router mondta fel a szolgálatot.. nem lenne jó, pedig villog ezerrel úgy h semmi adatfolyam nincs most rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!