Örök életű domain címek?
Figyelt kérdés
Most ha vásárolnék egy .hu domain címet, úgy egy vagy két évre tudnám regisztrálni. Viszont WHOIS adatokból többször is észre vettem már hogy a 2004 előtt regisztrált domain címeknél nincs lejárati dátum. Olyan domain címek foglaltak amik igazán hasznosak lennének és látszólag nagyon rég, több mint öt éve voltak utoljára módosítva. A kérdésem tulajdonképpen az hogy régen örök időre adták a domain címeket? És ezeket a domain címeket hogyan lehetne megvásárolni?2014. jún. 5. 21:23
1/7 anonim válasza:
Úgy, hogy folyamatosan fizeted a fenntartási díjat.
2/7 anonim válasza:
Attól, aki megvette, és lehet, hogy akkor még így adták az adott honlapon...aztán rájöttek, hogy a business a változásban rejlik.
3/7 anonim válasza:
Szerintem most is örök "életűek". Csak hát valójában nem azé, aki BÉRLI őket. A kulcsszó a BÉRLI-n van, hangsúlyozom...
Valószínűleg régen lecsaptak olcsón minél több domainre, hogy később (most) ki lehessen adni bérbe...
Amúgy nem rég volt, hogy elárverezték talán a sex.com-ot vagy valami ilyesmit jó sok pénzért...
4/7 anonim válasza:
Egyébként amihez szerintem hasonlítani lehet, az a lakáseladás/-bérlés... Ott sem a bérlőjé valójában a lakás...
5/7 A kérdező kommentje:
Szerintem nem minden domain foglalt. Inkább csak az értelmes, használható domainekre csaptak le a domain brókerek és árulják átlag 8000$-ért.
2014. jún. 7. 23:18
6/7 Polipeter válasza:
.hu-t sehogy se tudsz "örökre" regelni.
Még ha 10 évre hosszabbítod a szolgáltatónál se, mer tő minden évbe hosszabbítja, csak nem mondja meg neked
7/7 anonim válasza:
Régen, mikor megjelentek a domainek, akkor még nem volt lejárati idő, akkor még nem látták benne az üzletet. Majd megjelent, hogy csak éves periódusra lehet venni a domaineket, viszont az előtte eladott domainek örök életűek, hiszen rájuk még nem vonatkozott az éves periódus szabálya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!