Mi az a "ping"?
Beírod a Google-ba és megmondja!
G.
A "cigánygyerekes" példa nagyon humoros, meg minden csak éppen köze nincs a ping fogalmához.
G.
"Számítógépes hálózati eszköz (illetve a szoftver neve), melynek segítségével ellenőrizhető, hogy az adott távoli számítógép elérhető-e egy IP hálózaton keresztül."
Egyébként sok helyen (játékoban főleg) rosszul használják szerintem... Ott általában ms (milliszekundum) -ban adják meg a késleltetési időt (ami inkább delay szerintem...).
A késleltetési idő pedig arról szól, hogy egy csomag elmegy A-ból B-be a hálózaton, és ennek átvitelét különböző dolgok lassítják:
- az elektromágneses hullám terjedési sebessége (rézvezetékben pl.)
- a különböző hálózati eszközök (router, hálózati kártya, stb.)
- leterheltség
A ping az a sebesség az informatikában. Pontosabban a késés.
Ha te ferrarival mész az autopályán 180-al, akkor előbb lejutsz Pestről a Balatonra, mint egy trabanttal, ha 60-nal mész.
A ping azt mutatja meg, hogy a "vezetékek sebessége mekkora", pontosabba, hogy mennyi idő alatt érkezik meg hozzád az adat a szerverről. (ez tehát függ attól is, hol a szerver, ha Pesten, akkor kisebb a ping, mintha kínában).
Ha szarul van beállítva a router, akkor az is megnövellheti a ping értékét; ellenkező esetben a távolságtól, és a kábelektől függ, és semmit nem tehetsz ennek csökkentésére.
Éljen a cenzúra...
Na én húztam innen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!