Egyetemi koliban vmit csináltak az intenet hálózattal és most nem lehet torrentezni, meg több játéknál is nem enged fellépni a szerverekre (? )
Olvasgattam már erről a vpn-ről, de mindenhol csak fizetős lehetőségeket találtam. Van esetleg vmi mód rá, hogy ingyen is ki lehessen kerülni ezeket a tiltásokat?
Előre is köszönöm a válaszokat. :)
Nem véletlenül tiltják, nem akard kijátszani.
A korlátozásoktól függően egyszerűbb, vagy bonyolultabb módon lehet megkerülni, de inkább ne tedd.
Nem tudok ingyenes VPN-ről, de ha lenne is, tartanék tőle - minden adatforgalmad rajta megy keresztül, ki tudja, mit "kér" az ingyenességért cserébe. Alternatíva lehetne a Tor, de ez csak TCP forgalmat enged át, és mind az újabb torrent, mind a játékok UDP-t használnak.
VPN-nek hátránya (és ez TOR-nál is adott), hogy megnövekszik a késleltetés, így játék esetén nem biztos, hogy jó megoldásnak számít.
Talán azt próbálhatnád meg, hogy torrentnél bekapcsolod a forgalom titkosítását, évekkel ezelőtt olvastam, hogy UPC-nél segített - ha ez nem jön be, akkor nincs több ötletem.
#2: egyetem saját VPN-jével az egyetem hálózatába tudsz becsatlakozni, ahonnan ugye nem tud torrentezni a kérdező. Azaz csöbörből vödörbe.
"#2: egyetem saját VPN-jével az egyetem hálózatába tudsz becsatlakozni, ahonnan ugye nem tud torrentezni a kérdező. Azaz csöbörből vödörbe."
Nem próbáltad még soha, ugye? Pont ez a lényeg! A korlátozás a kollégiumban van, és a saját tartományt nem figyelik, csak a kimenő forgalmat. Éppenséggel a saját kolim saját hálózatfenntartó csoportjától kaptam a tanácsot, hogy így minden korlátozás megkerülhető, és sikeresen használom évek óta. Mondjuk nem torrentezésre, de arra is jó lenne.
Gondolom, mert azok is szeretnék használni a netet, akik tanulási, kapcsolattartási célból csinálják. Ha mindenki rárobbanna a torrentre igen csak hamar belassulna a hálózat.
Egyik egyetemista ismerősöm úgy oldotta meg, hogy csinált otthol egy házi szervert, egy betört kijelzőjű laptopból.
Azt az egyetemről VNC -vel tudja irányítani, és arra csinálja a torrent letöltéseket. Miután lejött, áttölti magának FTP -n keresztül az egyetemi gépére. Persze ez csak akkor játszik, ha elég gyors az otthoni neted felöltése. Ha nem, akkor ott vannak a fizetős seed szerverek, amivel ugyan ezt meg tudod játszani.
Ezek a módszerek legálisak, hiszen az FTP nem tiltott, ergo nem fognak miatta kib.@.szni a koliból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!