Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Csinálok egy tesztet az...

Csinálok egy tesztet az internet sebeség mérövel akkor azt irja hogy 7.7mbs alapbol 10mbs os internetem van és mindent 1000kb al tolt le ez miért van?

Figyelt kérdés

#erge
2014. máj. 31. 18:27
 1/10 anonim ***** válasza:

A 10 Mb a garantált sebességed vagy a névleges? Az sem mindegy.

Meg azt is tisztázni kéne, hogy hol akartál kis b-t írni (bit) és hol akartál nagy B-t írni (bájt).

2014. máj. 31. 18:33
 2/10 anonim ***** válasza:

Mert az megabit. Amennyivel töltesz az megabyte. 10Megabit/s

1.25megabyte/s

2014. máj. 31. 18:35
 3/10 A kérdező kommentje:
azt hogy birom megnézni?
2014. máj. 31. 18:35
 4/10 savanyújóska ***** válasza:
+1byte = 8bit, a többi meg szorzók, tehát a 10 Mbit az 10/8 = 1,25 MByte (Mb == Mbit, MB = MByte)
2014. máj. 31. 18:36
 5/10 A kérdező kommentje:
akkor 1.25el töltle mindent de akkor miért azt irja hogy 10mbs??
2014. máj. 31. 18:38
 6/10 savanyújóska ***** válasza:
Jut eszembe a garantált sebessége az tuti legfeljebb 5 Mbit, arányaiban nem szoktak többet. Egyébként a csomagodat kell megkeresni a szolgáltató oldalán, és ott le van írva mennyi a garantál le/fel sebesség. Szerintem a 7.7 az még beleesik, de megpróbálhatod verni az asztalt, hátha felviszik 10-re. (Nekem az 5 Mbit a gyakorlatban 5.2-5.4)
2014. máj. 31. 18:38
 7/10 savanyújóska ***** válasza:
Mbps = MegaBIT/s, MBps = MegaBYTE/s, ennyi.
2014. máj. 31. 18:39
 8/10 A kérdező kommentje:
de ezt hol birom megnézni?
2014. máj. 31. 18:42
 9/10 anonim ***** válasza:

"Csinálok egy tesztet az internet sebeség mérövel"

Ha az a speedtest.net (vagy bármilyen Ookla céghez tartozó sebességmérő alkalmazás) akkor az alapértelmezésben Mbps-ban (Megabit/másodperc) - az adatátviteli sebesség mértékegységében - mér.

"akkor azt irja hogy 7.7mbs"

Nem mbs (milibit*secundum - ilyen mértékegység nincs), hanem Mbps.

"alapbol 10mbs os internetem van"

Tehát 10 Mbps (nem mbs), ami valószínűsítem a MAXIMÁLIS adatátviteli sebesség. (a szolgáltatók ezt szokták megadni). Ha ez a T-Home szolgáltatása, akkor a GARANTÁLT letöltési sebesség 1 Mbps ( [link] ). A 7,7 Mbps a kettő érték között van, szóval rendben.

"és mindent 1000kb al tolt le"

1000 KBps (kiloByte/másodperc) vagyis 8000 kbps (kilobit/másodperc) az 8 Mbps (Megabit/másodperc), ami - T-Home-előfizetés esetén - a garantált és a maximális letöltési sebesség között van.

"ez miért van?"

Mert az Internet letöltési sebessége nem egy fix érték (nem egy vízcsap, hogy megnyitod, és egy adot nyomással - +/- pár százalék - folyik).

Függ a géped terheltségétől, a gépeden található programok adatforgalmazásától (például háttérben frissítéseket tölt le), a saját belső hálózatodon található eszközök adatforgalmától, a szolgáltató hálózatának terheltségétől (lakossági előfizetés esetén osztott erőforrásokat kapsz, tehát a szolgáltató nem a maximum letöltési sebességre tervezi a hálózatát), a szolgáltatón kívüli hálózatok terheltségétől, az elérni kívánt szerver elérhetőségétől.

2014. máj. 31. 19:27
 10/10 anonim ***** válasza:
Ja és hogy a programok miért kBps-ban mérnek: ugyanis a programok a letöltött adatmennyiség (amit esetünkben kiloByteban) és a letöltésre szánt idő hányadosát mérik.
2014. máj. 31. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!