Csinálok egy tesztet az internet sebeség mérövel akkor azt irja hogy 7.7mbs alapbol 10mbs os internetem van és mindent 1000kb al tolt le ez miért van?
A 10 Mb a garantált sebességed vagy a névleges? Az sem mindegy.
Meg azt is tisztázni kéne, hogy hol akartál kis b-t írni (bit) és hol akartál nagy B-t írni (bájt).
Mert az megabit. Amennyivel töltesz az megabyte. 10Megabit/s
1.25megabyte/s
"Csinálok egy tesztet az internet sebeség mérövel"
Ha az a speedtest.net (vagy bármilyen Ookla céghez tartozó sebességmérő alkalmazás) akkor az alapértelmezésben Mbps-ban (Megabit/másodperc) - az adatátviteli sebesség mértékegységében - mér.
"akkor azt irja hogy 7.7mbs"
Nem mbs (milibit*secundum - ilyen mértékegység nincs), hanem Mbps.
"alapbol 10mbs os internetem van"
Tehát 10 Mbps (nem mbs), ami valószínűsítem a MAXIMÁLIS adatátviteli sebesség. (a szolgáltatók ezt szokták megadni). Ha ez a T-Home szolgáltatása, akkor a GARANTÁLT letöltési sebesség 1 Mbps ( [link] ). A 7,7 Mbps a kettő érték között van, szóval rendben.
"és mindent 1000kb al tolt le"
1000 KBps (kiloByte/másodperc) vagyis 8000 kbps (kilobit/másodperc) az 8 Mbps (Megabit/másodperc), ami - T-Home-előfizetés esetén - a garantált és a maximális letöltési sebesség között van.
"ez miért van?"
Mert az Internet letöltési sebessége nem egy fix érték (nem egy vízcsap, hogy megnyitod, és egy adot nyomással - +/- pár százalék - folyik).
Függ a géped terheltségétől, a gépeden található programok adatforgalmazásától (például háttérben frissítéseket tölt le), a saját belső hálózatodon található eszközök adatforgalmától, a szolgáltató hálózatának terheltségétől (lakossági előfizetés esetén osztott erőforrásokat kapsz, tehát a szolgáltató nem a maximum letöltési sebességre tervezi a hálózatát), a szolgáltatón kívüli hálózatok terheltségétől, az elérni kívánt szerver elérhetőségétől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!