Mi van a nettel?
Hát ezt így távolról nem fogjuk tudni beállítani neked!
Mindkettőt resetáld. Amire bemegy a vonal, állítsd be a netet és a dhcp-t. Válts default jelszót, majd (ha arról megy a wifi) akkor állítsd be azt is! WPA2 (AES) kódolással egy lehetőleg nehéz jelszóval. Most fogd a másik routert... kösd össze először vezetéken a gépeddel, majd állítsd be a következőket:
dhcp kikapcsolása
alap jelszó megváltoztatása
majd a router IP címének add meg a másik router ip címénél egyel nagyobb számot. tehát: első router pl 192.168.1.1 akkor a második legyen 192.168.1.2!
ha erről megy a wifi akkor a fentebb leírtak alapján erre állítsd be.
most dugd be az előző router valamelyik portjába DE semmi esetre se a WAN portját hanem az 1-4ig terjedő csatlakozók közül kösd össze az egyikkel (tehát amibe eddig a géped volt kötve)
most elenőrizd hogy mindkét router ipcíméről elérhető mindkettő router. ha ezzel megvagy akkor el is készültél vele...
ha szarakodik a gépen a hálózat, nyiss egy parancssort és írd be a következőket.
ipconfig /release aztán nyomj entert. ha lefutott:
ipconfig /renew és megint enter.
Tp-Link_CEC96E
TP-Link_C63748
Az első van berakva fő routernek.. tegnap átcseréltem resseteltem mind kettőt, be irtam az ip configosat parancssorba, de kb semmi változás. ha lett net az se tartott sokáig, aztán megint visszaraktam eredeti állapotba, ujra beirtam a szolgáltató által kapott nevet meg jelszót rá, de volt olyan hogy kapcsolódni is nehezen akart a szolgáltatóhoz. aztán megint újraállitottam mindent, reseteltem, fel is idegesitett.. egyszerüen semmi ötletem nem volt. végül sikerült visszahoznom a netet néhány órára, estig. másnap reggel meg ugyanaz várt, sőt, már a laptop wifije se érzékelte azt a routert, ezért kikapcsoltam azt meg vissza.. most igy megint visszajött, de kitudja meddig. na meg ahogy láttam eléggé be van lassulva, villog ezerrel, meg melegszik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!