Hogy kell telepíteni egy internet modemet?
Az, hogy "telepíteni kell" az nem azt jelenti, hogy neked kell telepíteni, hanem neked kell szólni valakinek, aki ért hozzá.
Ha a doki azt mondja, hogy a vakbeled műteni kell, akkor sem ide jössz megkérdezni, hogy mit kell csinálni, vagy igen?
Tehát a vakbélműtéthez felhívsz egy orvost, hogy magyarázza el?
Milyen netelőfizetésed van? Benn van a 4 eres telefonkábel? Splitter van?
Tulajdonképpen ha most kaptál először modemet, akkor a szolgáltatódnak kellett volna telepítenie.
Én csak akkor telepítettem, amikor hosszú évek után a UPC a régi helyett egy modernebb modemet postázott, de használati utasítással együtt kaptam. Természetesen az első modemet ők telepítették.
Ez egy egyszerű kábel modem, nincs rajta mit telepíteni, összekötöd a koax kábellel a szolgáltatód felé, UTP kábellel meg a géped felé és használod.
Ha így nem működik, akkor a többi a szolgáltatódra tartozik. Van telefonos ügyfél szolgálatuk, megteszed a hiba bejelentést, kijönnek és megcsinálják ingyenesen.
"Ez egy egyszerű kábel modem, nincs rajta mit telepíteni, összekötöd a koax kábellel a szolgáltatód felé, UTP kábellel meg a géped felé és használod."
Ez pl. a UPC esetén nem ilyen egyszerű. Ott hiába kötsz össze bármit bármivel, mert ott bizony be kell lépni a UPC honlapján a saját oldaladra (felhasználó név, jelszó) és el kell végezni bizonyos műveleteket, amiket a UPC végig kontrollál. Ha minden stimmel, akkor a procedúra végén lesz interneted.
Abban egyetértek, hogy a telepítés helyett használjuk inkább az üzembe helyezés kifejezést.
Érdekes, régen nem kellett account koax kábelen érkező szolgáltatásokhoz, csak ADSL meg LAN net esetén.
Sima DHCP volt és kész, a modem meg előre konfigurált.
De lehet én tudom rosszul, már kb. vagy két éve nem volt dolgom kábelmodemmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!