Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan tehetném népszerűbbé a...

Hogyan tehetném népszerűbbé a fotós facebook oldalamat?

Figyelt kérdés
Nemrég indítottam egy fotós facebook oldalt, de nagyon kevesen látogatják. Ha fizetnék a hirdetésért, akkor a facebook ajánlaná a felhasználóknak, de nem szeretnék ilyenre pénzt kiadni. Ezen kívül még hogyan lehetne népszerűsíteni. Ide nem linkelem ki az oldalt, akit érdekel annak üzenetben elküldöm. Még mielőtt jönnének a fikázó hozzászólások, végzett fotós vagyok, viszont nem a szakmában dolgozom.

2014. máj. 5. 22:39
 1/10 anonim ***** válasza:

Annyit tudsz tenni, hogy jó képeket csinálsz és megkéred az ismerőseidet, hogy lájkolják az oldalt és osszák meg a képet.

Szép lassan majd egyre több emberhez eljut.

A másik lehetőség, hogy éppen amilyen a kép témája, elküldöd üzenetben a linkjét az ilyen dolgokkal foglalkozó oldalaknak, ha szerencséd van, akkor megosztják és máris egy szélesebb réteg látja.

De mindennek az alapja a jó kép!

2014. máj. 5. 22:54
 2/10 anonim ***** válasza:
a baj hogy rengeteg van és mivel külföldiek is így jobbnál jobbat találni. természetesen angol nyelv és terjesztés különböző híresebb facebook oldalakon
2014. máj. 5. 22:59
 3/10 anonim ***** válasza:
Csinálj jó képeket. Az új algoritmus aszerint juttatja el több emberhez a posztjaidat, hogy mennyien lájkolták/osztották meg, tehát minél népszerűbb, annál népszerűbbé teszi.
2014. máj. 6. 09:38
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Az elmúlt két évet ilyesmivel töltöttem, nekem egyelőre nem sok pozitív tapasztalatom van Facebook kapcsán. Csalóka a sok like, főleg az elején, de semmit nem jelent. Konkrét fizetős munka egy se jött be onnan, más csatornák (saját weboldalam, szájhagyomány, ajánlatkérések, barátok) sokkal jobban mentek. Csak pár komment a Facebook kapcsán:

- voltak sikeres képeim, 1-1 fotó kapott sok száz like-ot, a kommentekben agyon dícsérték a fotóst. Egy se keresett meg, hogy készítsek róla hasonlót :-)

- Fura az új algoritmus, most elég sok hülyeséget olvasok én is, miközben az általam kedvelt "page"-ek értékes hírei sokszor alig jutnak el hozzám. Egyre inkább érezni, hogy hátrányban vannak a page-ek, őket a fizetős irányban tolják, miközben magánemberek marhaságai folyamatosan elárasztanak.

- Nem egyértelmű, kinek mit jelent a like. Sokszor ez egy olyan "veled vagyok" támogatás, nem is a kép minőségének szól. Én úgy vettem észre, hogy sokan azért like-olják egy-egy képem, mert engem kedvelnek és a képről én jutok az eszükbe. Ez jól esik, de ebből munka nem lesz.

- Érdemes kitalálni, kinek szól az oldalad. Fotósoknak, önjelölt modelleknek, anyukáknak, stb. Nagyon máshogy kell kommunikálni.

- Épp most a Facebook alapú marketing zavaros terület, én lehet, hogy kompletten kivonulok onnan, sajnálom a befektetett időt.

Csinálj weboldalt, használj youtube videókat, slideshow-kat, próbálj meg azért fizetős hirdetéseket is, hátha. Jó dolog fotós oldalakon fenn lenni (photosig, 500px, fotozz.hu) és onnan visszahivatkozni az oldalad. Ha értéket adsz, kedvelni fognak, ráadásul lesz pár értelmes fotós haverod is, az mindig jól jön.

Még valami, rengeteg fotós oldal van, de a zöme (sajnos a nagy magyar nevek is), unalmas, gyenge képeket ad, ennek ellenére elég sokan nézik. Szerintem a népszerű facebook fotósok elsősorban ügyesen kommunikálnak a rajongókkal, próbáld ezt fejleszteni.

2014. máj. 6. 10:38
 5/10 anonim ***** válasza:
Érdekes amit a 4-es ír. Nekem a munkáim igen jelentős része jön be a Facebookon keresztül még annak ellenére is, hogy nagyon keveset költöttem Facebook reklámra (összesen kb. 20e Ft-ot talán, az elmúlt két évben). Annyival egyébként kiegészíteném amit írt, hogy korábban sokkal könnyebb volt egy-egy oldalt népszerűvé és sokak által "lájkolttá" tenni, mert erre a rendszer is lehetőséget adott. Ha valaki egy többszázezres oldalra is posztolta a saját oldalánaka posztjait, hamar neki is többezer követője lett, de ezt ma már lehetetlen kivitelezni.
2014. máj. 6. 11:44
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Félre értetek. Én nem fizetős munkát szeretnék most azáltal, csak jó lenne látni h 200-nál több emberhez is eljutnának a fotóim. Amúgy meg magam szórakoztatására fotózom, csak ezt szeretem megosztani a világgal. Egyetem mellett nem is tudnék fotósként elhelyezkedni teljes állásban.
2014. máj. 6. 12:12
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

#4-es voltam, akkor épp elég, ha érdekes és igényes képeket töltesz fel és több helyen is visszahivatkozod, hogy neked van ilyen. Próbálkozz az 500px-el is, esetenként elég reális értékelést ad.

Kedves 68%-os, ha főleg esküvőkből élsz, talán ott ez jobban működik (szűkebb a célpiacod, könnyebben azonosítható, mindenki Facebookozik), de én esküvőt egyáltalán nem fotózom, a sima portré-műtermi fotózás meg szerintem teljesen más piac, más érzelmekkel működnek a vevők. Vagy egyszerűen jobb fotóid vannak és ezt jobban is kommunikálod, ezt sem zárnám ki teljesen :-)

2014. máj. 6. 19:30
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi!!! Ment a zöld pacsi :)
2014. máj. 6. 23:54
 9/10 anonim ***** válasza:
#7: Valóban az esküvő a fő profil, de azért szeretném hinni, hogy a fotóim is jók és ezt jól is kommunikálom. :)
2014. máj. 7. 09:35
 10/10 anonim válasza:
csöcsök
2014. máj. 10. 03:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!