Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Modem - router azonos IP-vel?

Modem - router azonos IP-vel?

Figyelt kérdés

A problémám a következő:

A drágalátos T-cég kicserélte a routeremet egy modemre, aminek 4 portja van, abból 3 az IPTV-nek, 1 pedig a gépnek. (Huawei modem)Na mármost vettem egy routert, hogy legyen wi-fi a lakásba, rádugtam a modemre, megy is tökéletesen, de mikor egy játék szervert akarok elindítani, akkor a router IP címét használja és így LAN-ba megy a szerver, így egy másik személy távolról nem tud rá felcsatlakozni. Ha kihúzom a routert és a modembe dugom a gépet akkor természetesen működik, viszont akkor ügye nincs wi-fi.

Arra lennék kíváncsi meg lehetne-e oldani, hogy maradjon a router (hogy lehessen wifi), de a szerver a modem dinamikus ip-címét használhassa és ezáltal lehessen online a szerverre csatlakozni másoknak is?

Köszi szépen!

2014. ápr. 26. 10:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Úgy tudod megoldani, hogy beállítod a megfelelő portok átirányítását a géped LANos IP címe felé.
2014. ápr. 26. 13:05
 2/11 P.O.C. ***** válasza:
Benne van a router beállításaiban, port forwarding, virtual server stb. néven.
2014. ápr. 26. 16:01
 3/11 A kérdező kommentje:
Egy kicsit konkrétabban ha kérhetném!
2014. ápr. 27. 10:49
 4/11 P.O.C. ***** válasza:

"Egy kicsit konkrétabban ha kérhetném!"

Ugyan ezt kérjük mi is!

Router pontos típusa? Milyen játék? stb..

2014. ápr. 27. 11:11
 5/11 anonim ***** válasza:

Mi kérünk elnézést P.O.C.-val és a "drágalátos" T nevében is amiért a kérdező nincs tisztában az alhálózatok és routerek működésével és hogy nem tud egy pontos, szabatos kérdést megfogalmazni itt a gyakori kérdéseken.

Elnézést kérek azért is amiért nem tudjuk kitalálni a router típusát és a szerver program portjait. Mentségemre legyen mondva, zárlatos a jósgömböm izzója, de már rendeltem csere alkatrészt. Tényleg borzasztóan sajnáljuk és nagyon szégyeljük magunkat!

2014. ápr. 27. 11:40
 6/11 A kérdező kommentje:

Én nem a router elemzését kértem csak egy lehetőséget arra, hogyan tudom megoldani, hogy egy játék, legyen az minecraft vagy másfajta, ugyanazt az IP címet használhassa, de ahogy látom ti legalább azon a szinten álltok a témában, mint jómagam!

Amikor írtam, hogy konkrétabban nem a pofátokba üvöltöttem, csak KÉRTEM, mert elég sablonos volt a válasz és feltételezem előrébb járói vagytok a majmoknak, így lehetett volna normálisan is kérdezni, hogy legyek szíves írjam le az adatait!

Mindezek után köszönöm szépen a rengeteg fáradozásaitokat, de nem kérek belőle, akad még értelmesen társalgó ember is a világhálón!

Üdvözlettel: Bödök Zsolt Budapesti lakos

2014. ápr. 27. 19:44
 7/11 A kérdező kommentje:

Apropó!

Értelmes válaszadók és az előző hozzászóló miatt egy kis pontosítás:

A játékok szerverei (ugyanis 2-ről is szó van) a 28015-ös portot, míg a másik 25556-os porton üzemel.

A modem (már ha egyáltalán modem) egy Huawei HG850-es szerkezet, a router pedig egy egyszerű TP-Link TL-WR740N típusú ketyere.

A válaszokat előre is köszönöm!

2014. ápr. 27. 19:56
 8/11 anonim ***** válasza:

Válasy Bödök Zsolt budapesti (!) farok számára ( kétlem,hogy ez lenne az igazi neved, le sz arom ):

1. Futtatás -> cmd ENTER

2. ipconfig enter

3. IPV4 address megjegyez

4. Routerbe belép ( talán megy ?! )

5. Forwarding menüpont -> Virtual Server menüpont

6. Add new gomb megnyomása droidkám

7. Service port: 28015 InternalPort: 28015 Ipadress: amit megjegyeztél a 3. menüpontban Protocol: All

8. Megint nyomd meg a add new gombot drodikám

9 Megismétled ugyanezt csak a port most 25556

10. Figyeld meg te félnótás, hogy a portforwarding enabled-ben vannak, ha nem akkor ENABLE ALL gomb

11.Apply, save router magától újraindul

..I..

2014. ápr. 27. 21:35
 9/11 anonim ***** válasza:
Azt már csak zárójelben jegyzem meg ( mert ugye nem értünk hozzá P.O.C.-val), hogy ha más címet oszt ki a router a helyi LANon a gépednek akkor át kell írni a port fowarding beállításokat ismét. Ezt úgy tudod kivédeni, hogy a routered DHCP->DHCP client settings menüpontjában hozzárendeled a hálókártyád MAC címét egy általad tetszőleges LAN címhez ( nyilván olyan címet kell választanod ami beleesik abba az IP cím tartományba amit a router oszt. ) Na de ennyit a technika vívmányairól, meg különbsem sem értek hozzá ( P.O.C. még annyira sem - remélem Ő érti az iróniát ), most is elrontottam a Tellabs QOS tábláját és most egy eNodeb teljes UP forgalma jól torlódik, megyek vissza a bányába...
2014. ápr. 27. 21:45
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, szerintem ezt normálisan is lehetett volna már az elején, de kinek mi.

A trágár megnyilvánulást pedig nem veszem magamra, a lényeg ott van mellette.

2014. ápr. 29. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!