Modem - router azonos IP-vel?
A problémám a következő:
A drágalátos T-cég kicserélte a routeremet egy modemre, aminek 4 portja van, abból 3 az IPTV-nek, 1 pedig a gépnek. (Huawei modem)Na mármost vettem egy routert, hogy legyen wi-fi a lakásba, rádugtam a modemre, megy is tökéletesen, de mikor egy játék szervert akarok elindítani, akkor a router IP címét használja és így LAN-ba megy a szerver, így egy másik személy távolról nem tud rá felcsatlakozni. Ha kihúzom a routert és a modembe dugom a gépet akkor természetesen működik, viszont akkor ügye nincs wi-fi.
Arra lennék kíváncsi meg lehetne-e oldani, hogy maradjon a router (hogy lehessen wifi), de a szerver a modem dinamikus ip-címét használhassa és ezáltal lehessen online a szerverre csatlakozni másoknak is?
Köszi szépen!
"Egy kicsit konkrétabban ha kérhetném!"
Ugyan ezt kérjük mi is!
Router pontos típusa? Milyen játék? stb..
Mi kérünk elnézést P.O.C.-val és a "drágalátos" T nevében is amiért a kérdező nincs tisztában az alhálózatok és routerek működésével és hogy nem tud egy pontos, szabatos kérdést megfogalmazni itt a gyakori kérdéseken.
Elnézést kérek azért is amiért nem tudjuk kitalálni a router típusát és a szerver program portjait. Mentségemre legyen mondva, zárlatos a jósgömböm izzója, de már rendeltem csere alkatrészt. Tényleg borzasztóan sajnáljuk és nagyon szégyeljük magunkat!
Én nem a router elemzését kértem csak egy lehetőséget arra, hogyan tudom megoldani, hogy egy játék, legyen az minecraft vagy másfajta, ugyanazt az IP címet használhassa, de ahogy látom ti legalább azon a szinten álltok a témában, mint jómagam!
Amikor írtam, hogy konkrétabban nem a pofátokba üvöltöttem, csak KÉRTEM, mert elég sablonos volt a válasz és feltételezem előrébb járói vagytok a majmoknak, így lehetett volna normálisan is kérdezni, hogy legyek szíves írjam le az adatait!
Mindezek után köszönöm szépen a rengeteg fáradozásaitokat, de nem kérek belőle, akad még értelmesen társalgó ember is a világhálón!
Üdvözlettel: Bödök Zsolt Budapesti lakos
Apropó!
Értelmes válaszadók és az előző hozzászóló miatt egy kis pontosítás:
A játékok szerverei (ugyanis 2-ről is szó van) a 28015-ös portot, míg a másik 25556-os porton üzemel.
A modem (már ha egyáltalán modem) egy Huawei HG850-es szerkezet, a router pedig egy egyszerű TP-Link TL-WR740N típusú ketyere.
A válaszokat előre is köszönöm!
Válasy Bödök Zsolt budapesti (!) farok számára ( kétlem,hogy ez lenne az igazi neved, le sz arom ):
1. Futtatás -> cmd ENTER
2. ipconfig enter
3. IPV4 address megjegyez
4. Routerbe belép ( talán megy ?! )
5. Forwarding menüpont -> Virtual Server menüpont
6. Add new gomb megnyomása droidkám
7. Service port: 28015 InternalPort: 28015 Ipadress: amit megjegyeztél a 3. menüpontban Protocol: All
8. Megint nyomd meg a add new gombot drodikám
9 Megismétled ugyanezt csak a port most 25556
10. Figyeld meg te félnótás, hogy a portforwarding enabled-ben vannak, ha nem akkor ENABLE ALL gomb
11.Apply, save router magától újraindul
..I..
Köszönöm szépen, szerintem ezt normálisan is lehetett volna már az elején, de kinek mi.
A trágár megnyilvánulást pedig nem veszem magamra, a lényeg ott van mellette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!