50Mb/s upc fiber power optikai nethez eleg ez a router hogy max. Sebesseget tudjam osztani vagy nem tudom majd vele az 50Mb/s kuldeni?
D-Link DI-524
D-Link DI-524 AirPlusG 54Mb Wireless IP Rout
IEEE 802.11b
IEEE 802.11g
IEEE 802.3
IEEE 802.3u
1 x RJ-45 WAN Ethernet 10/100 Mbps
4 x RJ-45 LAN Ethernet 10/100 Mbps
1 x Konektor pro externí anténu
802.11n-es routert keress, különben max 20 megabit/s lesz a max sávszélességed wifin keresztül.
Én cisco/linksys párti vagyok.
van egy ilyenem is csak az adapter hianyzik hozza ,de tudok hozza vennni ha ez jo lesz?
Linksys Wireless-G ADSL Home Gateway (Annex A)
wag200g
Ha még nincs bevezetve, akkor javaslom keress más szolgáltatót. Ha meg már megrendelted, akkor szívhatsz egy évet. De legalább routert adnak hozzá. Az optika (amit kétlek, hogy a upc adna optikát) nem kompatibilis egy home cuccal sem.
A DI-524 tud vezetékesen ~90 Mbps-et, Wifin pedig 30-40 Mbps megvan, ha még újnak nevezhető.
Hát a D-Link DI-524 -es kétlem, hogy tudna vezetéken 90 Mbps -ot, mert a korabeli lényegesen korszerűbb Linsys WRT-54GL is max 30-35 Mbps -ot tud Custom firmware -el.
Tehát az a router még vezetéken se képes 50 Mbps -ra, Wi-Fi -n max 20-25 Mbps -ot lehet elérni G szabvánnyal.
Amit a kérdező írt Linksys wag200g, szintén alkalmatlan, mert ADSL modem-router, nincs WAN portja így csak ADSL -el használható.
Kérdező: alap esetben elég ehhez egy korszerű 4-5 eFt -os Lite N -es router, de ha már optikai nettel játszadozol, akkor nem ért picit előre gondolkodni és Gigabites routert venni. Én a TP-Link TL-WR1043ND V2 -t ajánlom részemről, de ha nem szimpatikus a TP-Link, akkor is mindenképp gigabites routert nézz, ami tudja minimum az teljes N szabványt. Ha meg az AC -t is tudja, az még jobb, de azok még elég húzós árban vannak a leggagyibb márkákból is.
"50Mb/s upc fiber power optikai nethez"
Kábelnet lesz az, és nem optika.
A D-Link DI-524 egy ősrégi router. Még a maga korában sem volt a legjobb, most meg pláne sz@r.
Vegyél egy ilyet: [link]
Ezzel WiFi-n is ( megfelelő lefedettség mellett ) és vezetéken is át fog menni 50 Mbit.
#P.O.C
Szerintem kevered a Mega bitet a bájttal. Van olyan DI-524-esem, és bizony van ~90 M bit peak kábelen. Sokáig használtam egy Digis neten, és mindig jött a teljes sebességével.
A G szabvány névlegese pedig 54 M bit / sec, ami ideális körülmények között hozhat 30-40 M bit peak-et.
A WRT-54GL-lel ne akard összehasonlítani, mert abban csak az 524-rev.A-val kb. egyenértékű (de inkább kisebb) hardver van, a rev.B eu-s készülékbe jóval erősebb CPU és 1.5 annyi RAM került.
Én egy ilyen rev. B-st használtam sokáig (még ma is megvan) viszi kábelen a 75-80-at, és ha épp olyanja van, van 85-90-es csúcs is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!