Mit jelent egy trackeroldalon, hogy pontbeváltással kapható 1GB hozzáadás a feltöltéseimhez?
Tehát pontosan és részletesen mit jelent ez, mit kap, aki beváltja az erre nézve elvárt pontmennyiséget? Mennyire változó / egységes ez, trackerenként?
Számít az, hogy valaki visonylag friss tag, arra nézve, hogy mit kap az "1 GB hozzáadás a feltültéseihez" címezetű ajándék, ha beváltja erre a pontjait az illető? Avagy csak veszt az ebbéli pontbeváltással a friss tag, mert -mondjuk- még nincs aránya, vagy túl kicsi az aránya, stb, és ezért nem kapja meg a beváltoitt pontjaiért azt, amit egy régebbi, jó arányú tag? Avagy esetleg csk részben kapha ugyanazt, vagy pl mást kap érte?
Annyit jelenet, hogy kap 1 GB feltöltést.
A rendszer úgy fogja látni, hogy feltöltött +1 GB-ot, ennyi.
Igen, de részletesen ez mit jelent? Pl ha egy adott személynek még seed kötelezettsége van, mondjuk 3 torrent esetén, de ezen torrenteket nem leech-eli senki, napokon át, akkor ugyebár számos trackeren szabály, hogy X óránt át ( 120 órán át, vagy 180 órán át, stb ) köteles seed-ben állni az illető akkor is, ha egyáltalán nincs a torrentjére/torrentjeire egyetlen leecher sem, akár napokon, heteken át...
Szóval pl ha a seedkötelezettség abban áll, hogy VAGY 180 órán át, VAGY 1.0 arányig visszaseed-elni KÖTELES az illető, mindegyik torrentjét, de leecher napokig, hetekig nincs a torrentjeire, vagy egy bizoynos torrentjére, akkor ugye nem tudja teljesíteni belátható időn belül az arányt, így marad az ,hogy várnia kell összesen 180 órát, "be-seed-elve", miközben nincs is leecher.
Na most, a kérdésben említett pontbeváltás hatására például az adott torrenten bizonyos aránynövekedés észlelhető lesz?
Pl 0.5 GB-nyi, az illető által már letötött torrentről van szó, és az illető bevált bizonyos pontot a kérdésemben szereplő ajándékra,
tehát 1 GB feltöltést kap ajándékba a pontjaiért. Ez melyik torrenjén fog beleszámítani az illetőnek, és egyáltalán beleszámít-e bármelyik torrejébe?? Tehát okoz-e ez majd neki aránynövekezdést az egyik, vagy akár több torrentjére nézve?
Ha pedig erre nincs hatással, akkor mire van hatással ez az ajándék, bizonyos pontösszegért??
Csak valamiféle összarányra nézve okoz majd aránynövekedést? Vagy másban?
A meglévő arányhoz (feltöltési mennyiséghez) adódik hozzá, nincs köze a futtatott torrentekhez. Nem vizsgál semmilyen feltételt, seedszabályt, csak hozzáad egy számot a tárolt értékhez.
Ez így normális, mert ha valaki le akarja tölteni akkor neki seeder kell, aki ott van és valóban feltölt. Ha te megvásárolod a feltöltést és közben kiléphetsz a seedből akkor az emberek ezzel a kiskapuval nem fognak feltölteni, amitől borul az egész rendszer. Ilyet biztos nem hagynának.
Értem, köszi a választ. :)
Viszont nekem inkább az a gondom, hogy nekem meg leecher kell! :) Tehát engem az zavar, hogy nem vagyok motivált arra (és szerintem a legtöbben szintén nem motiváltak arra), hogy olyan torrentet töltsenek le egy privát tracker-en, ahol csak ritkán van leecher, vagy egyáltalán nincs, mert akkor leecher nélkül napokig seed-ben kell állni... Bár értem én, hogy ezáltal hosszasan fent van tartva a lehetőség másoknak arra, h letölthesse az adott, kevesek által letöltött torrentet, na de ez egy ördögi kör, nem? ;) Hiszen alig akad, aki le meri tölteni a kevesek által letöltöttet, mert akkor neki is az lesz a seed-kötelezettsége, h napokig kvázi tétlenül álljon seed-ben...
A torrentezésel nekem ez a bajom tehát... hogy tele van ilyen szabályokkal, h kötelezően 120 órákat bennt kell állni tétlenül, így hetek, mire teljesíti a seed-kötelezettséget az ember EGYETLEN ADOTT TORRENT eetén, olyan torrentek esetén, amit alig töltenek le, v csak ritkán töltenek le...
Magyarán a torrentezés előnye csupán az aktuálisan népszerű file-okról szól, nem úgy eleve a file megosztásról... nem értem, "mit esznek" manapság olyan sokan a torrentezésen, bár van némi előnye, de sok a hátránya... Évek óta dc-zek, abban visoznt nincs lényegileg semmi különösebb szabály, hanem az ember idejét és jó szándékát hagyják érvényesülni, tehát felnőtt emberként kezelnek mindenkit, nem kisgyerekként, mint a torrent privát trackerek, hogy szabályok sorát zúdítják az emberre, különben "dádá lesz"... :S Így persze, h senki se motivált, inkább többnyire kényszerített(!) a torrentezés során...
DC-n meg mindenkire rá van bízva, mennyi ideje van bent maradni, és hogy mennyit szánt ezen felül a gépidejéből csak azért, h más tudjon tőle tölteni. Nem melesleg EGYETLEN, átlagos DC HUB-ON AKÁR SZÁZSZOR akkkora a file választék, mint egy átlagos torrent tracker-en... És akkor vegyük hozzá, hogy ha elindít az ember egy dc-klienst, akkor ne mcska egyetlen hub-ra léphet fel, hanem -hardvertől függően- minimum tizre egyszerre, de akár 20-ra, 30ra is egyodejűleg, több tíz PETA(!)byte-nyi választékhoz hozzájutva... És hát sok user dc-n olyan különlegességeket kínál, amik torrentetn általában el sem képzelhetőek, ráadásul legális érdekességek!
Egyszóval nem értem, miért mondják nekem a mai fiatalok sorra, h lejárt a dc-zés ideje, meg h a torrentezés a modern, holott gyermeteg megoldásnak találom a torrentezést, a fenti okokból kifolyólag. Bár van, amire a torrent jobb, de lkevés az előnye.
Persze lehet h van, amiben tévedek, Mindenesetre megírtam itt, hogy mik miatt nem értem, mire jó a torrentezés úgy összességében véve...
A lényeg: köszönöm, h elmondtad, miért van így kitalálva, más kérdés, h én ezt a sok szabályozást abban látom, hogy felnőtt emberek nem képesek önállóan dönteni, hanem akár buta szabályokkal rákényszeríteni arra a felnőtteket is -akár egy kisgyereket, a korlátoltabb szülők-, h a közösség, az közösség, és amint tudsz: adj is, ne csak elvegyél...
(Más kérdés, h gépkapacitástól, szabadidőtől, netfeltöltés sebwességtül függően lehet olyan ember, aki amúgy adakozó, altruista, de nincs LEHETŐSÉGE EBBEN segiteni másoknak, h megossza kellő ideig, amije van.)
Semmiképp nem áll szándékomban ócsárolni a privát trackeren torrentezést, sőt, mondom, van, amiben előnyösebb, mint pl a dc. De összességében gyermetegnek, és erőltetett megoldásnak találom a privát trackeres torrentezést, pl a dc-zéshez képest, a sok, részben felesleges és erőltetett torrentező szabály miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!