Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan tudom visszaállítani a...

Hogyan tudom visszaállítani a számítógépen régiókódját?

Figyelt kérdés
Át állítottam és még 1 kísérlet maradt a visszaállításra. A dvd 2-es vagy 5-ös kódot kér, mi a 2-esben vagyunk, de azt írja, hogy megfelelő adathordozót kell csatlakoztatni. Mit csináljak?

2014. ápr. 9. 21:47
 1/5 CspCsj ***** válasza:

DVD-íród pontos típusa alapján másik firmware-t kell rámásolnod (flash-elned).

Eszközkezelőben (Futtatás: devmgmt.msc) duplaklikk a DVD-íródon és a Részleteknél a Hardverazonosítót választva megtalálod a pontos típust a firmware verzióval együtt.

2014. ápr. 10. 13:00
 2/5 CspCsj ***** válasza:

Itt több gyártó, sok típusához van módosított, régiófüggetlen firmware:

[link]

De inkább a pontos típusra rákeresve próbálnék, például az itteni DVD típus szerint: "Sony AD-7200A firmware"

A firmware legtöbbször egyszerű programba van ágyazva, amit ha letöltesz és futtatsz, akkor az rámásolódik az eszközre.

2014. ápr. 10. 13:13
 3/5 A kérdező kommentje:
És ettől baja nem lejet?
2014. ápr. 10. 14:54
 4/5 A kérdező kommentje:

Nem értem :( Mit csináljak? Ezt írja ki

[link]

2014. ápr. 10. 18:53
 5/5 CspCsj ***** válasza:

Gondolom most 2-es régióra van állítva a DVD-meghajtó, amit betettél DVD-lemez meg talán 4-es régióban lejátszható? Ha még 1 módosítási lehetőség maradt akkor engednie kellene, hogy 4-esre állítsd és utána csak a meghajtó belső programjának/firmware-nek módosításával vagy újra-rámásolásával lehet átállítani.

Elsőnek a korábban említett lépések végrehajtásával (vagy egyéb módon) írd meg mi a DVD-meghajtó pontos típusa, de ha nem tudod akkor legalább a gyártóját (LG, Sony, Toshiba-Samsung, Lite-On, Plextor stb.)

2014. ápr. 11. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!