Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért lassulhatott le a netem?

Miért lassulhatott le a netem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Pár napja jelentkezett az a probléma, hogy a cvtres.exe 100%-ra pörgeti a procit. Ha megnyitom a feladatkezelőt, akkor leáll. Utánaéztem, azt találtam róla, hogy lehet egy vírus. Vírusírtóval átnézettem a gépet, talált néhányat. Ezek eltávolítása után a probléma még fennáll.

De eközben egy olyan gondom is felmerült, hogy lelassult a net. Feladatkezelőben megnéztem és valaminek a hálózathasználata állandóan 1% körül mozog. Ez lelassítja néhány oldal betöltését és a videónézést is lehetetlenné teszi.

Mivel pár napja kezdtem el a wifi-met használni, arra gyanakodtam, hogy talán az zabálja, hisz nem kapcsolódom le róla a használat után. Szóval modembeállításoknál kikapcsoltam a wifi-t, de ez mit sem segített.

Azóta csináltam egy rendszer-visszaállítást, de a helyzet változatlan.

Nincs ötletetek, hogy mi okozhatja és hogyan lehetne megoldani?

A válaszokat előre is köszönöm!

2014. ápr. 3. 20:17
 1/3 anonim ***** válasza:

A vírus megkerülte a vírusirtódat, és bár úgy tűnt, kitakarított valamit, valójában mégsem. Még mindig ott van, és hogy mire használja a hálózatot, az jó kérdés. Valószínűleg botnet része vagy és más gépeket támadsz a tudtod nélkül, vagy spam leveleket küldesz ezerszám.

Megoldás:

Másik gépen linux pendrive-ot/CD-t készíteni, arról indítani a gépet, fontos cuccokat lementeni, majd utána formázás és újratelepítés.

2014. ápr. 3. 20:21
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, de ezzel csak az a probléma, hogy a telepítő CD sajnos nincs a tulajdonomban. A gépet a rendszerrel együtt vásároltam.
2014. ápr. 3. 21:26
 3/3 A kérdező kommentje:
Megtaláltam a folyamatot ami a ludas, ha azt leállítom a net normális lesz. Az indítópultban azt írja, hogy Windows Update az az alkalmazás, szóval lehet hogy egy rendszerfolyamatba piszkáltam bele, ami mindössze a frissítéseket tölti le?
2014. ápr. 4. 06:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!