Jelenleg egy Linksys WRT54GL ketyeg az én kis otthoni hálózatomban már jó pár éve, de most úgy érzem váltani kellene! Ki is néztem egy TP-LINK TL-WR1043ND V2-t és érdeklőnék, hogy szerintetek megéri-e a csere mivel lenne jobb, mivel lenne rosszabb?
Információ az itthoni hálózatomról :
-1 gép van UTP kábellel a routerre csatlakoztatva.
-4 gép , 4 mobil van vezetéknélkül csatlakoztatva.
-120 mb-s net megy be a routerbe.
-3 emeletes ház középső emeletén van a router.
A Linksys WRT54GL a SOHO routerek routere. Azt lehet mondani, hogy szinte minden Linux alapú firmware erre épül, szinte ezzel kezdődött a fejlesztésük. De már sajnos eljárt felette az idő. Kb 30 megabitet tud átengedni a WAN portja, DHCP módban talán kicsit többet. Még ma gyártják és árulják jó drágán.
Szerintem az általad kinézett TP-link méltó utódja lehet.
Hardveresen a többszöröse:
WRT54GL:
CPU: Broadcom BCM5352E @200 MHz
FLASH: 4 MB
RAM: 16 MB
TL-WR1043ND:
CPU: Atheros QCA9558 @720 MHz
FLASH: 8 MB
RAM: 64 MB
Ezen kívül gigabites Switch, és 3 db 5 dBi -s antennája van. Erre is rámegy az OpenWrt.
Szerintem simán ki tudja majd szolgálni a hálózatod.
Látom tényleg értesz hozzá , mert pont 30mb-t enged át wan-on, wirelessen meg maximum 20-at tudtam kihozni belőle . És egyébként a MS (ping, latency) ami főleg játékoknál számít összefüggésbe lehet a routerrel ? Vagy a 18-20-as ms alaphelyzetben bármilyen jó routerrel is ugyanennyi ?
Esetleg 1-2 érvet tudna még valaki írni , megérné-e a csere ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!