Hogyan tudom beállitani, hogy mennyi legyen a feltöltési sebességem?
2 Gb-os kábelnetem van és a feltöltésem kb. 11 kb/s, így torrentben 1-1 fájlt 3-4 kb/s-mal tölt fel.
Ez tudom h kevés, de sztem lehetne több is... de hogyan?
mit csináljak?
A torrent oldalon ahol regisztráltál, olvass el mindent a gyakori kérdések menüpontban.
Nembiztos, hogy azért lassu a feltöltés mert rosszul van beállítva, lehet csak 1 valaki tölti tőled, és annak olyan lassu a letöltése.
Am ha mikro torrent klienst használsz (utorrent) akkor
Beállítás/további beállítás/sávszélesség azon belül beállíthatod mi merre milyen sebesség legyen 0=korlátlan
Visszaolvastam mégegyszer és ez csak nekem furcsa hogy
"2 Gb-os kábelnetem van és a feltöltésem kb. 11 kb/s"
Ez valahogy nagyon nincs összhangban.
Legelőször irány a www.speedtest.net és az leméri pontosan menyi a sebességet le és a feltöltést egyaránt.
"Legelőször irány a www.speedtest.net és az leméri PONTOSAN menyi a sebességet le és a feltöltést egyaránt."
Itt nevettem egy nagyot :DDD
Méghogy speedtest és a pontosság :)
Pontos sebességedet úgy tudhatod meg, ha megtudod milyen előfizetésed van a netre.
Mert nem 2 Gb-os az biztos, de még csak nem is 2 Mb-os, de még az sem valószínű, hogy 2 Mbit-es.
Rosszul tudod, sebességmérő oldalon se tudod pontosan, meg sem közelíti.
Nem annyi a sebességed, mint amennyit a speedtest ír, hanem inkább akörül, amennyit a szolgáltató mond, mert ilyenben ők sem hazudnak (t-online és digi-nél voltam eddig, az ígért sebesség megvolt/megvan).
Speedtest meg össze vissza mér, 20 Mbit a feltöltésem, az meg 28 Mbit-nek írja, de torrenten sehogy sem tudok 28 Mbit-tel seedelni.
Mivel a speedtest egy kis méretű fájlt tölt le (meg fel), így nincs idő, hogy pontosan megmérje, meg még van pár egyéb tényező is.
Speedtest-ben még régen hittem, de aztán elkezdtem érteni a számtech-hez.
hát speedtesten 2205kbps a letöltés, a feltöltés pedig 198 kbps.
Most nem tudom hogy az előfizetés mire lehetett de 2048/128 kbit/s rémlik. Ez lehetséges?
Akkor ha 198al tudnék feltölteni, akkor miért csak 20-al tölti fel?
Lehetséges a 2 Mbit/192 Kbit.
És azért tölt fel annyival, mert ez kbit, ami kilobit, nem kilobájt, a kilobit-et még 8-al el kell osztani, és annyi kilobájt a tényleges feltöltési sebességed.
Azaz 198:8~25kb/s.
De egyáltalán nem pontos (csak ritkán).
Nekem 30/20 Mbit-es a netem, és letöltésnek 20-at sem ír, pedig ha letöltök mindig jön 30 Mbit-tel, feltöltésnek meg majdnem 30-at ír, de ott is csak 20-al tudok maximum feltölteni.
Ritkán mutat pontos adatot, és ha le van tiltva minden netzabáló program, még akkor sem lehet bízni benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!