Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Youtube videokat nem játsza...

Youtube videokat nem játsza le pár gép. Egyiket, ha html5-re rakom, akkor ott megy, de a másikon úgy sem. Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés
Van 3 xp-s gép. Az egyiken minden oké. A másik a html5-el oké. Ezen a gépen felraktam codec packot(K-lita és később VLC-t is),flash player frissítettem,de az alap lejátszó nem javult,csak html5-ben megy jól. Azt is csináltam,hogy a gyorsítótárat töröltem,de ekkor csak egy rövid időre villant be a videó képe. Ha jobb klikket nyomok a videón és megnézem a statisztikákat,akkor ezen a gépen ismeretlen renderert ír,míg amelyiken lejátsza ott szoftverest.
2014. márc. 27. 09:41
 1/9 anonim ***** válasza:
Adobe Player és frissítése
2014. márc. 27. 09:51
 2/9 A kérdező kommentje:
Az is megvolt.
2014. márc. 27. 09:52
 3/9 anonim ***** válasza:
Előfordult már nálam olyan, hogy az Adblock miatt nem játszotta le . Töröltem az Adblock-ot és jó lett. Egy próbát megér.
2014. márc. 27. 10:05
 4/9 csacsi2 ***** válasza:

-Hardveres gyorsítás kikapcsolása a lejátszón és böngészőben

[link]

-K-lite- t kell utoljára feltenni mert a vlc flülírja a kodekeket, a K-lite meg az összes kodeket kezeli és nem engedi összeakadni! Állítsd recommended settings -re

[link]

-Gyorsítótár törlése jó gondolat, viszont a flash player-t nem takarítja ki.A CCleaner, ha ki van bővítve az alkalmazás lista akkor képes a flashplayer-t is rendbe tenni.

[link]

Ehez csak le kell tölteni a CCenhancer-t és futtatni ami kibővíti az alkalmazás listát:

[link]

-flash player-t és minden más új fejlesztést újabb rendszerekre terveznek.ezért egyes funkciói lassítják a rendszert, egyes esetekben működésképtelenné válnak.

ilyen pl. a védett mód, ami sandbox-ban futtatja a videókat a nagyobb biztonság érdekében, viszont ez meg is fogja rendesen. ez kikapcsolható kis ügyeskedéssel:

ProtectedMode=0

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__internet__51..

-mindez igaz a Firefox-ra is ami szintén egyre nagyobb gépigényű.

Plugincontainer.exe folyamat magas cpu -t okoz.ez is kikapcsolható:

Írd be a címsorba: about:config

Majd a kereső (szűrés) -be dom.ipc

Itt állíts át mindent falsh ra, majd indítsd újra a firefoxot.

[link]

-mindezek ellenére ha hibásan települt fel mert az eltávolítása nem volt teljesmértékü, az is jelentheti a problémát.

Teljes mértékben el kell távolítani, majd újratelepíteni lehetőleg offline telepítővel: Használj eltávolító programot!

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerdes..

kiadtak hozzá egy uninstallert is ami letölthető a weboldalukról!

[link]

sok sikert!

2014. márc. 27. 10:38
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi. Az egyik gépre ,amin nem ment html5-ben meg simán sem,ott a vlc megoldotta. A másikon meg meglátom. Most úgy néz ki megjegyezte a html5 beállítást ,de ha megint elfejeti,akkor valamit kell tennem.
2014. márc. 27. 10:48
 6/9 A kérdező kommentje:
Ja igen, nem is biztos,hogy a kodek miatt lett jó,mert firefox alatt még most se megy.
2014. márc. 27. 10:49
 7/9 csacsi2 ***** válasza:

Tipp a YT-hoz:

Régi géppel rendelkezőknek rossz hír, hogy úgy oldotta meg az adobe a flash playert az újabb verziókban, hogy nem tölti be a teljes tartalmat, csak akkor ha a lejátszás a közelbe ért. Lassabb géppel/nettel rendelkezőknek ezért folyamatosan megáll a lejátszás. Youtube -hoz van egy kiegészítő (script) a Youtube Autobuffer, ami nem engedi elindulni a lejátszást az oldal betöltődésekor és betölti (buffereli) a teljes videót, emellett beállítható a kezdeti hangerő,képméret stb.

Szkriptek kezeléséhez a Greasmonkey -t kell telepíteni a FF -hoz, majd letölteni a scriptet "Youtube Autobuffer & Auto HD 1.2.87".:

Jelenleg az oldal nem elérhető (nem jellemző):

[link]

2014. márc. 27. 10:56
 8/9 csacsi2 ***** válasza:

HTML 5 höz nem kell Flash player plugin, ezért azt nem kell figyelembe venni. A HTML5 lehet nem a legjobb megoldás, az xp alapból nem játsza le, a böngésző mint a FF igen, de mint írtam a böngészők is egyre nagyobb ígényüek. Nekem is működik a FF -on a HTML5, de nem alkalmazom, mivel egyes formátumokat nem játszki le. Itt megnézheted melyek azok.

https://www.youtube.com/html5

A kodekekről még annyit hogy k-lite -vel a windows mediaplayer is lejátszik mindent így nem kell más lejátszó. Kodekeknél viszont fontos hogy egy típushoz ne legyen több kodek. A K-lite szervezi és csa 1 beállítható egy tipushoz. Azaz a windows rendszerben regisztrált kodek csak 1 lehet /típus, ilyenkor nem akad össze. Szóval ha gond lenne a kodekekkel akkor a "Codec tweak tool" (fixes) segit újraregisztrálni az érvényes kodekeket.

[link]

2014. márc. 27. 11:08
 9/9 A kérdező kommentje:
Rendben,majd meglátom,most megy így ahogy,majd kiderül mennyi gond lesz még vele.
2014. márc. 27. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!