Router belehet állítani a proxy szervert?
Figyelt kérdés
Iskolában dolgozom mint rendszergazda. Iskolán egy másik, pontosabban egyetemtől kapja az internet elérést, proxy-t stb.. 2014 szept. elsejétől "gyermeki ártatlanság védelme" érdekében szűrni kell a webes tartalmat. Megoldás: Egyetem üzembehelyezett az iskola számára egy proxyt. Ám statikusan kell beállítani. Ez a vezeték nélküli eszközökön szinte lehetetlen. (Nem kérhetem el minden gyerek laptopját és állítom be én. Azt a megoldást találtam ki, hogy olyan routereket veszek, amin beállíthatom a proxy elérését. Létezik ilyen?2014. márc. 26. 12:08
1/3 Shaddark válasza:
Én inkább azt javaslom, vetess egy dlink drágább routert, (~51K) ahhoz jár egy opendns-es tartalomszűrű szolgáltatás. Ezzel profin meg tudod oldani.
A saját proxy fenntzartása időrabló. Az egyetemét meg vagy megkerülik vagy nem, bár ha van alternatív dns szolgáltatása az egyetemnek felétek akkor kötelező lesz használni ha a te netedre csatlakoznak fel...
Dlinken amúgy tudsz beállítani proxyt, de ez rendesen csak akkor működik ha az ip címeket is a routerrel osztod ki :(
Az opendns sztem sokkal jobb.
2/3 Shaddark válasza:
3/3 A kérdező kommentje:
Értem. Hát az IP-tartományunkat az egyetemtől kapjuk.
Ergo: nem tudom azt megcsinálni, hogy a switchen vagy routeren beállítok egy proxy kiszolgálót, úgy, hogy az a rá csatlakoztatott eszközöket kiszolgálja? Csak akkor ha az IP-t is ő ossza.
2014. márc. 27. 13:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!