Magyarország leggyorsabb internete?
Szerverhez kéne, van webserverem, de ki fogom nőni, és HHVM-et akarok majd használni, amit úgy tudom egy webserver sem támogat még, ezért szeretném otthonról kiépíteni. UPC nem érdekel, elég lassú a feltöltés, és szörnyű arányban van letöltéshez képest. Körül belül 10 000 látogatót kéne ellátnia a világ minden pontjáról, és ez a szám idővel nőhet. Csak összehasonlításnak: Ismerős (külföld) letöltés: 959.37Mb/s feltöltés: 587.90Mb/s. Ennek az arány 1/2, a upc magyarországon 1/10. És a feltöltési sebessége 2x nagyobb mint mao-n a upc letöltési sebessége (amihez mindig megjegyzik, hogy maximum sebesség, és a garantált az kisebb). Ezt 25$ kapja. Megnéztem, a UPC-nél a net üzleti csomagban ugyan olyan sebességű, mint a lakossági. Én azt hittem a szerver üzemeltetés üzleti tevékenység kategóriába beleillene, de ezek szerint nem, mert akkor látszódna az internet sebességén. Elkezdhetnének most már igazán világszínvonalú és árú internetet szolgáltatni, mert ez elég ciki. Az meg a másik, hogy azért mert nem külföldre születtem, hátrányos helyzetbe kell hozni az internet sebességének korlátozásával? Eléggé fölháborító...
Mindegy... Most már ismeritek a problémámat, remélem tudtok mondani egy megfelelő megoldást erre. Ha van más alternatíva webserveren és ezen kívül, arra is kíváncsi vagyok :)
Szervert otthonról üzemeltetni botorság.
Nehezen hiszem, hogy ismerősödnek otthonról van gigabites kapcsolata.
Ha csak webszerverre kell, akkor bérelj egy tárhelyet! Ha több uralmat szeretnél, akkor bérelj valahol egy virtuális gépet, esetleg egy egész szervert v. helyezz el valahol egy sajátot.
A szerverbérlés lényegesen több előnnyel jár, mint biztonsági kockázattal. Felteszem te nem ülsz a nap 24 órájában a szervered mellett t*kig gépfegyverben. A szervertermeket 24 órás, fegyveres biztonsági örök őrzik.
Van otthon automata oltó berendezésed? Redundáns tápellátásod generátorral megtámogatva? Légkondi? Redundáns internet? Cserealkatrészek az minimális leállás érdekében?
Egy ilyen terem nem engedheti meg magának még csak a gyanút sem, hogy illetéktelenek (külsős v. akár alkalmazott) érzékeny adatokhoz férjen, mert akkor az összes bérlő fogná a motyóját és keresne mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!