Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A Cisco routerek mennyire...

A Cisco routerek mennyire megbízhatóak?

Figyelt kérdés
Édesapám mondta, hogy van neki egy Cisco routere elfekvőben, amit 20 ezer Ft-ért vett, de nem használja, ezért nekem adná. Most egy 10 ezer Ft-os TP-Link 300mbites routerem van, ennél jobb lehet a Cisco? Előre is köszönöm a válaszokat!

2014. márc. 22. 13:08
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Nekem is Cisco modemem van, de nagy családi házban élünk 160 m^2-es és 5-en lakunk itt, 2 laptot + 1 személyiszámítógép + 1 tablet + 5 mobiltelefonnal kell megosztani a netet. A lényeg, hogy a T-home által adott Cisco modem valóban 150-es, de nagyon veszíti a jelerősséget, ellenben a TP-Linkem 70mbit körül átad a ház minden zugába, a Cisco antenna nélkül, max. 20-at! Ezért kérdeztem, hogy esetleg, amit majd édesapám ad jobb lesz-e, mint a mostani.
2014. márc. 22. 23:25
 12/15 anonim ***** válasza:

Hallod te ***** gyerek!

A Tp-Link a legjobb féle router!

Minecraft nyilvános szervert is csak azzal lehet csinálni!!Ismétlem, csak azzal!

2014. márc. 26. 13:11
 13/15 anonim ***** válasza:
Azt még esetleg megtudod oldani, hogy a faterodtól kapott routert, lan módban rákötöd, és kábellel átvezeted a ház másik felére. ehhez jöhet a tp is lan módban a ház közepére a mobiloknak és elvileg mindent lefedtél ~100Mbittel... A mobilokon úgysem fog kellenni a teljes sebesség, lévén eleve nem is tudják kihajtani az 50Mbps-es G-s wifit sem.
2014. márc. 26. 22:30
 14/15 P.O.C. ***** válasza:
57%

Akár tetszik akár nem, jelenleg a TP-Link -től kapod a legjobb ár/értéket. Otthoni használatra tökéletes. Nem mindenkinek van pénze 30-40 ezer forintos csoda routerekre, meg több mint fél millás ipari routerekre.

Néha ritkán rakoncátlanodik a gyári firmware -e ez tény, de OpenWrt -vel meg mint az óramű. A legolcsóbb TP-Link -ek is elég erősek ahhoz, hogy felmenjen rájuk az OpenWrt. Ezt sok hasonló árkategóriájú felkapott márka nem mondhatja el magáról még a Cisco se, amibe kapsz vagy 16 Mb RAM -ot gagyi procit, és gyenge beépített Wi-Fi -t.

Nekem, TP-Link 1043ND v1-em van OpenWrt -vel megy róla egy asztali vezetéken egy másik wi-fi és két telefon is. Soha nem szakad meg, nem fagy le. Ja és ezen felül fut még rajta (magán a routeren) egy Trasmission torrent kliens is számos torretel. Egyedül azzal lehet kicsinálni, ha túl sok letöltést indítok el egyszerre. De ez még így is derék teljesítmény, mert sok gagyi márkatársa akkor is megrogyik ha maga a számítógép futtatja a torrent klienst. :D

2014. márc. 27. 09:26
 15/15 A kérdező kommentje:
Kipróbáltam édesapám által hazahozott Cisco routert és sajnos nem váltotta be a hozzáfűzött ígéreteket. A TP-Link routerem, ami pontosan: tp-link TL-MR3420 3g, sokkal jobban teljesít. Marad ez, eddig is megvoltam vele, csak szerettem volna egy kicsit "többet"!
2014. márc. 27. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!