Hogyan kell a routerben beállítani az Inviteles LAN netet?
Előfizettem az Invitelnél 60/20 Mbites LAN internetre.
Ma jöttek bekötni de csak annyit csináltak hogy behúztak egy internetkábelt és a kezembe nyomtak egy csomó papírt.
Ezt az internetkábelt rákötöttem a routerre de semmi nem történ.
Elkezdtem lapozgatni a papírokat és van egy olyan rész hogy "Az internetkapcsolat beállításához szükséges adatok".
Itt ezek vannak leírva:
"
Statikus IP-cím
Alhálózati maszk
Alapértelmezett átjáró
DNS szerver 1
DNS szerver 2
( Egyéb DNS szerver is használható )
Az előfizetéshez publikus IP-címet biztosítunk."
Ez van leírva itt. Most akkor ezt hogyan kell beállítani, és mi az a publikus IP cím? Van nem publikus IP cím is?
tesó,életbe először látsz egy routert,
ez azért annál bonyolultabb,hogy simán kiigazodj rajta,
hívhatnál egy hozzáértő havert,aki mindent elmutogatna neked,azt utána már boldogulnál magad is,
Nos mielőtt még nagyon bele állogatsz tisztázunk valamit
router tipusa ?
modem tipusa ha van?
Már állítottam be router. Ezelőtt is Inviteles netem volt csak nem LAN hanem ADSL és rámentem a routerben az Auto-Detect-re, kért egy felhasználónevet meg jelszót ami benne volt a szerződésbe és kész.
Viszont most hiába megyek rá az Auto Detect-re, nem csinál semmit. Addig írja ki hogy Auto-Detecting amíg be nem zárom a böngészőt.
Az internethez van felhasználóneved és jelszavad?
Ha van, akkor a routeren a PPPoE kapcsolat típust kell beállítani, ott megadni a felhasználóneved és jelszavad.
Router: TP-LINK TL-WDR3600
Modem: Nincs
"Az internethez van felhasználóneved és jelszavad? "
Nincs. Épp ez az hogy ADSL netnél még volt de most ennél a LAN netnél nincs semmilyen felhasználónév meg jelszó, csak a kérdésemben írt adatok.
Már próbáltam de semmi.
0.0.0.0-s IP-t írt ki a router.
PPPoE sem jó mert nincs felhasználónevem meg jelszavam.
Auto-Detect esetén lefagy a router.
Vagy csak türelmetlen vagy...
Ha gépbe dugod, akkor a gép egyből kap IP-t és működik a dolog?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!