Az Outlook express fiókot, csak egy gépen lehet megnézni?
Tegnap kezdtem egy új munkahelyen, az intézményvezető mutatott egy-két dolgot. Pl. Jönnek a levelek az Outlook intézmény címére a levelek, ami az én gépemen van, és azt a szomszéd szobába az intézmény vezető címére folyamatosan tovább kell küldenem, egy az egyben. Ha lenne valami teendő, pl. csak egy részét kellene átküldenem, akkor megértem, de mind. Szeretném megkérdezni, ha mondjuk az a gép elromlik, addig nem fognak emai-t nézni? De ahogy kivettem, itt csak Ő (intézményvezető) tud mindent. Szóval nem szólhatok.
Be van állítva az automatikus belépésre, jelszót nem kér. Lehet ez téveszti meg Őket? Vagy én gondolom rosszul?
Beállítástól és szervertől függ a dolog. Ha POP3-mal csatlakozik az outlook a szerverhez és úgy van beállítva, hogy a leveleket letöltse, akkor csak arról a gépről lehet megnézni. Ez elég gáz szerintem.
Ha van IMAP hozzáférés v. más típusú komolyabb hozzáférés a levelekhez, akkor semmi akadálya, hogy több gépről is elérjék a leveleket.
IMAP-nál egyértelmű a több gépes megoldás.
POP3 esetén az a trükk, hogy azt kell beállítani mind a két gépen, hogy ne letöltést követően törölje a leveleket, hanem csak 3-5 nap múlva, addig meg vélhetően a másik gép is leszedi.
Sőt, azt is be lehet állítani, hogy mondjuk a te géped egyáltalán ne törölje a szerverről. A főnök a gépén meg beállítja, hogy törléskor a szerverről is törölje.
Szóval IMAP és POP esetén is megoldható a dolog.
De ha ehhez ragaszkodik a főnök, akár egy szabályt is létrehozhatsz rá, és akkor hozzá sem kell nyúlnod, egyből továbbmennek a levelek, ha indítod az Outlookot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!