Egy suliban dolgozom és mivel értek a számteches dolgokhoz megkértek hogy a wifi jelszavakat írjam át, de hogy?
"értek a számteches dologokhoz... 3 szinten van router a falon..." ez a 2 kizárja egymást. Azok nem routerek, hanem AP-k. Azokat nem routerként kell kezelni.
Bp-i suli ez? Írj egy privátot, olcsón megcsinálom.
nem, vidék
oké de azok attól még routerek :)
Van egy jó kis program erre, a MyLanViewer ez feltérképezi a hálózatot, többek között ki fogja írni az AP -k aktuális IP címét. Ezeknek is van webes felülete, tehát az IP címmel fel tudsz rájuk jelentkezni és a Wireless beállításoknál meg tudod változtatni a jelszót, feltéve ha nem jelszavazták le azok webes felületét is.
Ha én építettem volna ki a hálózatot, én biztosan jelszót raktam volna azokra is, nehogy a nebulók belemásszanak.
Egy kicsit talán bunkó voltam...
Több variációja lehet, vagy minden AP-t külön kell konfigurálni, nekik is van IP-jük, nézegesd végig az aktív IP-ket.
Vagy valamilyen autentikációs szerver van mögé állítva, akkor viszont bonyolultabb belőni a dolgokat. Pl. ha Radius van MySQL backenddel, akkor viszonylag egyszerű, ha ismered a MySQL-t és jóban vagy a Radiusszal.
#3-as voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!