Externet Csupasz ADSL (csináld magad) szolgáltatást rendeltem, ma hoztak is modemet, de még nincs internet. Mit kell nekem most csinálnom, hogy legyen net? Meg mikor kell kifizetnem a modemet?
Csak azt tudom elmondani velem hogyan történt. Ezer évvel ezelőtt rendeltem egy hasonló szolgáltatást. Ki is jött egy szaki, a modemmel és beüzemelte.
A modemet nem kellett kifizetni, az a szolgáltatás része volt, olyannyira, hogy azóta eltelt vagy 5-6 év, amit már egy másik szolgáltatónál töltöttem, a régit felmondva, de a modem most is ott pihen a szekrény tetején, eredeti dobozában. Azóta se kereste a kutya se. (Azért biztos, ami biztos nem adtam el. ;)
Hogy miért nincs még neted? Ezzel kapcsolatban azt javaslom hívd fel a szolgáltatódat. Ők tudnak biztosat mondani, itt csak hasonló tapasztalatokról olvashatsz, aztán vagy hasznosak, vagy nem.
ha a futárnak nem kellett a modemért fizetned, (csak aláírtad, hogy átvetted) akkor vszínű, hogy csekket küldenek amin majd be kell fizetned a modem árát.
(a beállítás Windows függő) pl. ehhez hasonló:
megnyitod a Windows >Hálózati kapcsolatok modulját.
Hálózati műveletek: Új kapcsolat létrehozására kattintasz.
ekkor megjelenik egy Varázsló panel ami végig vezet a szélessávú kapcsolat létrehozásának folyamatán.
úgymint: Kapcsolódás az internetre, Kézzel állítom be a kapcsolatot, Kapcsolódás felhasználónevet és jelszót igénylő szélessávú kapcsolathoz, Begépeled a szolgáltatód nevét, majd a Felhasználó nevet és a jelszót, és Parancsikon elhelyezése ehhez a kapcsolathoz <---bejelölöd!
ezután, az Asztalon duplán kattintasz az ikonra és már műkszik is a NET.
a jelszót és a felhasználónevet neked kellett megadnod a megrendeléskor! (legalább is nálam 1,5 évvel ezelőtt még így történt, ugyanezen csomag megrendelésekor).
a közeljövőben, postázni fognak egy nyomtatványcsomagot, ami tartalmazza az ÁSZF és a személyes adatlapot. Ezen az adatlapon találod meg a megadott jelszót és felhasználónevet, és a szolgáltatótól igényelt e-mail címe-t(-ket).
Csatlakozás az Internethez, ADSL modemen keresztül:
forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!