Routerrel nem csatlakozik a laptop a nethez. Talán a modemmel van a gond?
Nos, másik kérdésben leírtam az előzményeket, de túl bonyolult már ott egy picit a dolog. Az előzmények már nem is fontosak.
A lényeg: Sajna thome-os 30Mbit-es net van, 1 éves laptop eredeti win8-al. Zsír új (pár órás) TP-Link wr740n lett beszerezve, valamint a thome-tól Huawei márkájú modemet kaptunk.
HA a modemet a géppel összekötöm, akkor mindig csak 2. alkalommal kapcsolódik a nethez. 651-es hibakódot ír ki, az pedig a modemre utal, hogy azzal van a baj. A szerelő nem csinálta meg a netet rendesen úgymond amikor jött anno bekötni ezt a kakit, mert csak a saját laptopján ellenőrizte, hogy van-e internet, aztán elhúzta a csíkot. Én oldottam meg a gondot kisebb-nagyobb nehézségekkel.
!!!Szóval első perctől kezdve kiírja ezt a hibakódot, és mindig 2. alkalommal csatlakozik a nethez a gép. !!!
Nos, a router a boltban direkt be lett üzemelve (szakember csinálta), annyit mondott, hogy itthon kössem össze a modemmel és jó lesz. Hát, nem jó. (próbáltam azzal a kábellel, ami a modemhez járt, azzal is, ami a routerhez jött)
1. nem kér kódot csatlakozáskor, pedig be lett írva
2. csatlakozik, de alatta írja, hogy korlátozott (az ikonnál pedig ott a sárga 3-es kis jel, ami a vezetékes netnél is ott van, míg nem csatlakozok 2. alkalommal)
3. Ha a számítógépbe be van dugva a net kábel, akkor jelzi az Ethernet-et ,meg azt, amit én csináltam. Az Ethernet alatt MINDIG azt írja, hogy korlátozott. DE miután csatlakozok vezetékesen, az Ethernet szó helyett annyit ír: Nem azonosított hálózat(alatta ugyan úgy: korlátozott)
No, ha ezt érti valaki, akkor kérem szépen próbáljon meg segíteni! Nekem nagyon az az érzésem, hogy a thome-hoz be kell vinni a modemet, hogy cseréljék ki. Kérdés, akkor tudom-e majd használni routerrel a netet...?
A jövőbe senki nem lát.
A szaki a routeren beállította a neted jelszavát is?
A konfig router felületét el tudod érni?
A router tud csatlakozni a modemmel?
Tudom, hogy senki nem lát a jövőbe, de lehet, hogy volt már valakinek ugyan ilyen paraméterekkel ugyan ilyen problémája... :)
Jelszót én állítottam be, de azt tudom, hogy hogyan kell.
A konfigurációs felületet el tudom érni. (ott állítottam be a jelszót is)
Elméletileg tud csatlakozni a router és a modem, mivel össze vannak kötve, valamint a nethez is csatlakozik, csak éppen korlátozott, és semmilyen oldalt tudok használni (se google, se gmail, semmi).
A routeren viágít/villog: bekapcsoló jel, wifi jel, a fogaskerék, meg valami, amit nem tudok, hogy micsoda "karika glóriával", meg ha össze van kötve (most nincs) akkor a lan1 is.
A modemen világít/villog: bekapcsoló, lan1, link, auth.
WAN. Elvileg úgy kell lennie, hogy Modemen nincs WAN port, csak LAN. Szóval LAN1-be megy a modemben a kábel, a routerben pedig a WAN portba.
És a gépbe pedig egyáltalán nem kéne bedugni semmit. DE úgy is összekötöttem már, hogy direkt telefonon utasítottak, akkor sem volt jó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!