Vodafone-os mobilinternetes kérdések! Használtátok már a Huawei E220-as modemet 2 végű USB-kábellel? Tapasztalatok? Stb.
1.) Javít a sebességen, ha azt a (hosszabb) kábelt használom, ami 2 USB-porton keresztül köti össze a laptopot a modemmel?
2.) Mit jelentenek pontosan a modemen villogó színek (világoszöld, sötétzöld, világoskék, sötétkék stb.)?
3.) Ha nekem több színben is világít a modemem, akkor nekem már működik szélessávon is? Vagy ha nem, hogy kell beállítani az APN, DNS1, DNS2, proxy-beállításokat?
Köszi!
Nekem masfel evig volt ilyenem. Nem tudom hogy a tied szoftvrere frissitve van e, mert az enyem is volt hogy nem akart felmaszni a netre, mielott frissitettem volna. Ha nem, vagy nem tudod, erdemes bemenni egy nagyobb vodafone uzletbe ahol megcsinaljak neked.
A kabel, amin ket vegu USB port van azert van mellekelve, metr regebbi gepeken 1 USB port nem adott elegendo aramot, egyebkent barmilyen mas kabelt lehet hasznalni, nem fugg a kabeltol a sebesseg.
Szinek: vilagoszold: GRPS, sotetzold: EDGE, sotetket: 3g, vilagoskek: HSDPA (ezek a gyorsasagi szintet jelolik, GPRS --> HSDPA)
semmit nem kell beallitani, mindent magatol tesz.
Két éve használok E220-as modemet, méghozzá úgy, mint te (5G, 5500 ft). A hosszabb kábel semmit sem jelent, nincs rá szükség (ügyfélszolgálat ezt mondta). Az viszont fontos, hogy melyik USB portot használod, mert a hátsóknál sokkal gyengébb lehet a vétel, mint elől. Világoszöld: GPRS (nagyon lassú kapcsolat), sötétzöld (valamivel jobb), világoskék: sebesség 3G előnyben részesített, sötétkék: 3G kizárólag, HSDPA szélessávú, nagyon gyors kapcsolat. (Most éppen így világit).
Szélessáv beállítása: Beállítások, APN: Egyedi APN beállítások (internet.vodafone.net, vagy standardnet.vodafone.net), DNS1: 80.244.97.30 DNS2: 80.244.96.1. (szerverek beállításai ezek), aztán Hálózati preferencia: 3G kizárólag. EZ A VODAFONE HSPDA SZÉLESSÁV.
Mobilnetek NEM használnak PROXYT, ezt a Firefoxban így állitsd be.
Köszi Neked is! Ha így beállítom, az azt fogja jelenteni, hogy ahol nincs szélessáv, vagy ha már betelt a 3 vagy 5 GB a hónapban, akkor a lassabb net sem fog működni?
Ja, és meg vagy elégedve, maradsz a Vodás mobilnetnél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!