Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Vírus van a böngészőmben a...

Vírus van a böngészőmben a fotó alapján?

Figyelt kérdés

[link]

Itt látható az a kép, amit a chrome ad, ha például a raiffesen bank honlapjára akarok menni, de más hasonló honlapoknál is ez jön ki.

Mozzilla behozza az oldalt, de át is vált azonnal a szoksáso Skip Ad reklámos marhaságra, tehát a reklámos oldal felülírja magát itt.

Az Opera böngészővel tudtam egyedül megnyitni, amit kb. soha nem használok, tehát oda nem tudott semmi felmászni...

Hogyan takaríthatom el? Vagy mi ez? Az AVG ingyenes irtót használom, nem jelez nekem semmit...

2014. jan. 11. 22:38
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Ok, köszi...

Elolvastam a másik linket, nálam is PUP jelenik meg a rosszindulatú felismert fájlok között.

A manuális törlést nem tudom értelmezni:

2.Töröld a fájlokat.:

%CommonAppData%\pcdfdata\Linkbucks.com

%CommonAppData%\pcdfdata\app.ico

%USERPROFILE%\AppData\Local\temp\*.exe

Ezt leírnád lépésről lépésre, hogy ezeket hova kell írnom? XP alatt csak programok törlése van, nem látok olyat, ahova ezt be lehetne írni vagy nem értem, mit kezdjek vele...

2014. jan. 13. 18:03
 12/19 A kérdező kommentje:

A spyHunter által írt 644 nekem is soknak tűnik... lehet többször számol mindent promóciós céllal, hogy vegyem meg a teljes verziót... passz...

Most átnézem a gépet az ESET-tel is, amit ajánlottál.

2014. jan. 13. 18:42
 13/19 csacsi2 ***** válasza:

PUP (potentially unwanted program)

futtatásba írd be:

pl.:%CommonAppData%\

és megnyílik a könyvtár. Ezek rövidítések (és mivel nem lehet tudni hogy hány bites rendszert használsz, ill mi a rendszergazda profilneve)

C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\

x86 rendszeren.

userprofil a felhasználói profilod!

c:\Documents and Settings\felhasználó-neved\

2014. jan. 13. 19:16
 14/19 csacsi2 ***** válasza:

akkor már a *.exe azt jelenti bármilyen néven lehet azaz véletlenül generálódik. Ami a tmp és temp mappákban van azt törölheted, főleg ha az exe fájl.

Valószinüleg onnan aktiválja újra magát!

2014. jan. 13. 19:27
 15/19 A kérdező kommentje:

Köszi!

Most már a megőrülés határán vagyok, mert mindent megnéztem, amit ajánlottál:

%CommonAppData%

Ez a könyvtár nem létezik, lehet a Malware már kiirtotta, ha volt... Viszont a probléma még fennáll..

A rendszerleírónál újfent nem léteznek azok, amiket a manuális eltávolításánál ajánlott a külföldi oldal, sőt... Már a legelső elérés sem létezik: a regedit-re nálam ez jön be:

[link]

Nincs ugyanaz a kód, ami ott szerepel... ezen belül végigkövettem mindet, és ahol egyáltalán találtam betűkódos könyvtárakat, az így néz ki:

[link]

Ebben sem felel meg egy sem annak, amit írtak, hogy törölni kell...

Az online ESET, amit ajánlottál, szintén nem talált semmit, tehát az AVG ezek szerint jó abban az értelemben, hogy ugyanazt látja, mint az ESET.

A Malware, akárhányszor futtatom, mindig talál valamit: most 5 potenciális jelölt van, ebben legutóbb egy vicces exe fájlt, ez pl. egy olyan fájl, amit ha megnyitsz, akkor lehet vele lövöldözni stb... tehát ilyen "flash-szerű" játék... biztos tudod, sok ilyesmi van...

De megjelölte a winampot is, azt nem töröltem...

érdekes, hogy az opera bönmészőt nem fertőzi... (Tény, hogy azt csak weboldalak ellenőrzésére használom, soha nem töltök vele semmit, és kiegészítőt sem rá.)

Úgyhogy már passzz... még keresgélek...

2014. jan. 13. 23:47
 16/19 csacsi2 ***** válasza:

folytasd holnap kipihenten4

%CommonAppData% -ha hiányzik az komoly gond mivel rendszermappa!!!

Tehát a

%CommonAppData%\pcdfdata\Linkbucks.com

ugyan az mint a

C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\pcdfdata\Linkbucks.com

veszélyes alkalmazások keresése ráirányul pl az ingyenes programokban található reklámok, toolbarok,egyéb a tudtodon kívüli címküldők stb. -re is, ezért nem minden pup káros, csak veszélyes, pl ne lepődj meg ha sok lesz a spam, mert elküldi a címedet a neten.

telepítsd újra a böngészőt nem tudok már mit mondani, keress rá a fájlrendszerben és a registry-ben a "linkbucks" -ra a saját keresőjével és takarítsd ki. Illetve futtasd a ccleanert és ami ideiglenes fájlt talál azt törölje ill. a tmp és temp mappák tartalmát is töröld, nézd meg az automatikusan induló programokat, lődd ki a gyanusat stb, szóval ami a linkben van...csak nem "websearch" hanem "linkbucks"

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__internet__50..

2014. jan. 14. 00:09
 17/19 A kérdező kommentje:

na, akkor ezeket átnézem elejétől a végéig.

Követtem az útvonalat, de pcfdata könyvtáram nincsen, nem tudom, ez mennyire probléma, így utána a Linkbucks-ra se tudnék rámenni. Olyan könyvtáram van, hogy PC Suite, de abban nincs.

Sejtem egyébként, hogy mi lehet, lejött egyszer egy SweetIM nevezetű toolbar, és fura, mert miután letöröltem ezt a mappát manuálisan, utána tegnap vissza akart mászni a Chromba, jelezte is, hogy telepíteni akarja magát... hm... fura...

2014. jan. 15. 22:17
 18/19 csacsi2 ***** válasza:

ez nem fura.Ez nem nem elég. rendszerleíró és a fájlok törlése egyaránt szükséges. ha nagy a ferőzés akkor esélytelen menuálisan. Vezető a malvare eltávolításában a malwarebytes.

A vírusok képesek újratenni magukat. megbújnak rejtett fájlként, ideiglenes könyvtárban stb. A registry az op. agya. abban tárolódik minden. futtatás msconfig -al folytasd (gyanús indítási elemek) először nézd meg a telepített programok között.

Nem egyszerü, de ha nagyon nem megy telepítsd újra a gépet.

2014. jan. 15. 22:46
 19/19 A kérdező kommentje:
Rendben! Folytatom. Köszi
2014. jan. 17. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!