A google miért állt rá annyira az emberekre?
Épp az előbb kérdeztem meg, mit jelent egy szó angolul, ezután rá 2 perc után bead nekem egy olyan reklámot, hogy tanuljak meg angolul a számítógépen!
Azért már ez durva, hogy ennyire rátelepedett a google az emberekre, a r*hadt reklámjukkal.
Nem szállt rá senkire, eddig is ugyan úgy ment a célzott reklám, amit a saját oldalain akkor csinál, amikor akar.
G.
Tulajdonképpen igen ... Ez a hátránya sajnos az ingyen szolgáltatásnak, mert ugye nem nagyon kell egyik google termékért fizetni :) Nagyon nagy hatalma lett a google-nek szerintem az interneten, szinte azt csinál, amit akar.
Csak lásd a Youtube "google fiókos" összevonási hülyeségüket, rákényszerít, hogy teljes nevet használj, stb. Pont a napokban gondolkoztam én is ezen, és letöltöttem egy kiegészítőt, ami a látogatott weboldalakon jelez, hogyha valami google szerverhez csatlakozok ( adatokat küldök nekik) ... Hát "vicces" volt, hogy szinte minden weblapon kiabált a progi, hogy Google Analitics meg mit tudom én hova küldözgetem az "anonym" adatokat a " felhasználói élmény javítása" érdekében. Nem beszélve a kis mobilos Android rendszerükről, csak olvass el 1-1 alkalmazás leírását, miféle engedélyeket kér :) Én elcsodálkoztam egy-kettőn, de nagyon... És sajnos már nagyon erre mennek ahogy látom, nem csak a Google, hanem az egész technológia . Mini kütyükkel látnak mindenkinél mindent, és azt tudnak meg rólad amit akarnak. Nem akarom rontani a helyzetet, de ahogy néztem, hogy már kísérleteznek ezekkel az RDIF chipekkel, nemsoká interneten keresztül már a gondolatainkat is irányítani fogják. Eddig csak filmekben volt ilyen, pedig ez a valóság, és nem pesszimista vagyok, de szerintem erre megy ki az egész. :)
Google a reklámokból szerez bevételt. Hatékony reklámhoz pedig az kell, hogy minél több dolgot tudjon rólad, az érdeklődési körödről, hisz nagyobb valószínűséggel fogsz egy téged érdeklő termék hirdetésére kattintani, mint például egy hüvelygomba-kenőcs reklámra.
Ez mindig is így volt. Keresések, böngészés (Google ad-eket tartalmazó honlapokon is követ), Youtube, levelezés (Gmail) mind ezt szolgálja. Bizonyos böngészők (pl IE) tartalmaz egy "Do not track" funkciót (ne keverd a privát böngészéssel, ezzel csak jelezni lehet a webes kiszolgálóknak, hogy ne kövessenek téged), de kérdéses, hogy ezt mennyire veszik figyelembe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!