Kihez lehet fordulni, ha töröltetni szeretnék egy oldalról valamit, de a moderátort nem lehet utolérni? Ki áll az oldalkészítők felett?
Ha jól értem, akkor írnom kell angolul egy panaszlevelet a abuse@1and1.com-ra, a tárhelyszolgáltatónak, amiben kérem az oldal törlését?
Kérlek segíts, mert ezekhez nem nagyon értek.
Köszönöm szépen.
Nagyon rossz érzés lehet, szerencsére pont ilyen még nem történt velem, csak ennek a kis morzsája, és még az is rosszul esett nekem, tehát akkor Neked még rosszabbul eshetett ez. Sőt majdnem történt velem ugyanilyen eset is, és csak a puszta szerencsén múlott, hogy elkerültem.
A visszapattanó e-mail-ek mindenképpen szokatlanok. Különösen, hogy a hirdetés címre írt levelek is visszapattannak. Még ha fel is tételeznénk, hogy a moderátorok bujkálnak a kötelességeik elől, akkor is szokatlan, hogy a saját hirdetőik (bevételforrásuk) számára is elérhetetlenek.
Sajnos, kevéssé értek ehhez az esethez. Eddig három dolog jutott eszembe (fokozódó súlyosságúak).
1)
Kérdezz rá a Várószoba topikban, hogy lehet az, hogy egyik e-mail cím sem működik, sőt vissza is pattannak a levelek (még a hirdetésre írt levelek is). Ha sok a kötözködő ember errefelé, akkor külön erre a célra regisztrálj még egyszer valami álnéven, e-mail-ből is csinálj olyat, amit csak külön e célra hoztál létre és semmi másra nem fogsz használni. És ezekkel az ál-adatokkal tedd fel a kérdést. Sőt, magát a kérdést is fogalmaztasd meg valaki mással (ugyanis sajnos a személyes stílust még akkor is fel lehet ismerni, ha az ember nem is hinné: engem is mindig felismertek, hiába írtam álnéven, hiába próbáltam másképp írni)
2
Számítógép-hálózatokhoz értő szakember talán tud segíteni. Sajnos ehhez a témához nem értek.
3
Lehet, hogy az utazas.com-mal nemcsak Neked van sérelmed. Szinte biztos, hogy a fórum valaki más érdekeit is megsértette már. Gondolom, legalább egy cég van, akiről rosszat írtak. Ha átnézed a fórumot e szempontból, talán találsz szövetségest. Egy cégnek több ereje és eszköze van arra, hogy megfejtse a rejtélyt, miért is elérhetetlenek a moderátorok.
4
Ha személyes iwiw lapodat derítették fel, és személyes jogaidat sértették meg, esetleg ügyvéd segíthet. Sajnos ehhez a témához sem értek. Megadom a jogi fórum címét, itt érdemes böngészgetni, sőt kérdezni is lehet:
Azt javaslom, hogy ,,személyiségi jogok'', ,,személyes adatokkal való visszaélés'', szóval ilyesmi kategóriában tedd fel a kérdést, pl. itt:
Jó ez a jogi fórum, de sajnos itt is sok a személyeskedés, sajnos még a jogászok is személyeskednek néha, szóval ha esetleg ilyesmi történnék, ne veszítsd el a kedved, akkor keress egy igazi jogászt (nem tudom, mennyire drága, de mondjuk csak egy egyszerű tanács erejéig).
4
Esetleg a korábban említett (amerikai székhelyű) tárhelyszolgáltató is segíthet Neked, de ehhez a nekik írandó levelet különös gondossággal kell megírni. Ehhez mindenképp át kell az amerikai szolgáltató saját szabályzatát, és esetleg ügyvéd is segíthet.
Sok sikert kívánok Neked, tudom, mennyire rémálom ez az érzés.
Most vetem csak csak a második kérdésedet (elfelejtette mlapozni), ezért csak most felelek rá.
A tárhelyszolgáltató általában közvetlenül nemigen foglalkozik ilyen dolgokkal. Inkább csak nagyon súlyos törvénytelenségek esetén lehet a tárhelyszolgáltatónak írni (ún. ,,fikaoldalak'', szerzői jogok, személyiségi jogok tömeges, üzletszerű megsértése). Ebben mindenképp ügyvéd segítségét kellene kérni. Én azt kívánom Neked, hogy ne kelljen majd a tárhelyszolgáltatónak írnod, hanem az első három megoldás közül is sikerüljön valamelyik.
Elnézést kérek a gépelési hibáért. Javítom:
,,Most vettem csak észre a második kérdésedet (ugyanis elfelejtettem lapozni), ezért csak most tudok felelni rá''
Bocsánat, a jogi fórum kezdőlapját szerencsétlen módon adtam meg. Jobb ez a kiindulópont:
A személyiségi jogok sérelmével (internetes dolgok terén) pedig konkrétan ezek a topikok jön szóba (eddig ezeket találtam):
[link] /17/20690
[link] /17/19362
de még ezeken kívül is lehet topik a jogi fórumban, ami segíthet Neked, érdemes átnézni a teljes jogi fórumot. Hátha valaki már valakinek volt ehhez nagyon hasonló kérdése. Ha meg nem, akkor Te Magad is felteheted a kérdést valamelyik Neked tetsző topikban amiről úgy gondolod, hogy pont ideillik.
Sajnos, nem tudom, lehet-e a rendőrségnek illetékessége.
Esetleg IGEN. Ha lehet, ügyvéddel írasd meg a bejelentést. Ha erre nincs lehetőséged (egyes önkormányzatoknál van ingyenes ügyvéd is), szóval ha erre nincs erre lehetőséged, akkor domborítsd ki a bejelentésedben az alábbi két dolgot:
iwiw adatlapodat és nevedet közzétették, rágalmak kíséretében.
maga az oldal pedig nem adta meg Neked a tőle elvárható, sőt, általa felvállalt segítséget (a moderálást).
Köszönöm a segítséget és a megértést, jól esik.
Csináltam egy e-mailt és azzal tettem fel kérdést a moderátorról.
Remélem valahogy sikerülni fog.
Végső esetben marad a tárhelyszolgáltató.
Írok, ha van fejlemény, köszönöm mégegyszer.
Sok sikert kívánok Neked. Sajnos a netre sok sikertelen életű ember jár fel, és ők hajlanak arra, hogy másokon kitöltik a kudarcélményeiket másokon.
Általában a moderátorok kordában tudják tartani őket (Wikipédia), de ott, ahol nincs moderátor, ott finom ösztönnel megérzik, hogy szabad a gazda, ,,beszoknak'', és istencsapásává válhatnak.
Nem kell szégyellened Magadat, a kudarcos életű emberek szinte mindenkinek nekimennek válogatás nélkül, aki eléjük kerül és éppen abban a pillanatban sebezhető. Ez valami törvényszerűség, mechanizmus, úgyszólván gépies. Nincs erkölcsi jelentősége, hogy káromkodtál-e vagy sem, emiatt nem kell lelkiismeret-furdalást érezned.
Nagyon köszönöm a megértésed.
Szerinted, ha írok a tárhelyszolgáltatónak, lehet, hogy esetleg törlik azt az oldalt?
Nem hiszem, legalábbis első lépésben nem valószínű. A ,,napiszar.com'' nevű oldaltól eltérően, a Te Általad említett oldal nem olyan oldal, aminek már a puszta léte is törvénytelen lenne. Itt csak egy konkrét helyen van a gond, nem maga az egész vállalkozás sáros. (Vagy, ha mégiscsak, annak előbb ki kell derülnie.) Majdnem biztos, hogy végig kell járni a korábbi lépcsőfokokat.
Ha e lépcsőfokok során mégiscsak kiderülne, hogy tényleg valami rosszhiszemű dolog lapul a háttérben (tudatosan és szándékosan hoz az oldal megalázó helyzetbe embereket), akkor már szóba jöhet a tárhelyszolgáltatóhoz való fordulás is.
Lehet, hogy bejön, ha azonnal a tárhelyszolgáltatóhoz fordulsz, de ahhoz azt a levelet nagyon jól meg kell írni, hogy lássák, hogy a kérdéses oldal tényleg rosszhiszemű. Az amerikaiak nem fogják tudni szemre eldönteni, tényleg rosszindulatú-e az oldal, hiszen valószínűleg magyarul sem tudnak. Valahogy igazolni kellene ehhez, hogy az oldal rosszhiszeműen jár el (pl. tudatosan teszi elérhetetlenné magát). Az oldal rosszhiszeműsége épp azáltal derülne ki, ha végigjárnánk a korábbi lépcsőfokokat, amik eddig eszembe jutottak fentebb.
Én kívánom Neked, hogy a társak vagy szakemberek (fórumtársak, esetleges egyéb áldozatok, hálózati szakember, jogász, rendőr) előbb is tudjanak segíteni Neked, szóval hogy helyben, gyorsan is megoldható legyen a dolog.
Különösen sokat segíthet Neked, ha találsz a fórumon egy olyan pontot, ahol valami céget szidnak a fórumozók, és azt a céget Te megkeresed, és jelzed, hogy rontják a hitelét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!