Kettő darab Wifi-s routert szeretnék használni UPC internet megosztására. Hogyan csináljam?
Tehát adva van a UPC-által szolgáltatott internet ami egy modemen keresztül továbbmegy az 1-es számú wifi-s router WAN portjába. Innen kettő eszközt használok LAN kábelen keresztül: egy asztali PC-t és egy SMART TV-t. A wifi jelére pedig hol egy laptop, hol két mobiltelefon, hol mindhárom rácsatlakozik alkalomadtán.
Van egy második használaton kívüli routerem is az asztalfiókban elcsomagolva :)Hívjuk ezt Router 2-nek. Ezt a második routert szeretném bevinni a hálószobába (mivel itt már nagyon gyenge az 1-es router wifi jele) és összekötni kábellel az 1-es routerrel.
Tehát szeretném, hogy a másik szobában is legyen egy routerem aminek a LAN és wifi portjaira is csatlakoztathatok eszközöket de a netet az 1-es routertől kapja.
Megoldható ez? Hogyan?
Előre is köszönöm a szájbarágós válaszokat :)
Természetesen megoldható. :)
Egy UTP ( LAN ) kábellel összekötöd a két routert úgy hogy a második routeren nem a WAN hanem az egyik LAN csatlakozóba csatlakoztatod a kábel végét.
Tehát valahogy így kell kinézni a dolognak: 1. Router egyik LAN portja -> UTP kábel -> 2. Router egyik LAN portja.
Ezután érdemes pár finomítást is végezni de előtte próbáld összekötni a két routert.
Köszönöm az eddig érkezett válaszokat.
Olvasgatom a netet, próbálok utánanézni, de túl sok pontos infót nem találok a kábeles összekötésről.
Wifin keresztüli összeköttetést találtam, [link]
elég részletest, de én nem wifin akarom a két routert összekapcsoltatni, mivel gyenge jelet venne a második router...és gyenge jelet minek osszak meg?
Eddig annyit találtam erről a dologról , hogy első routert nem kell bántani, az egyik szabad LAN portjába be kell dugni egy UTP kábelt , aminek a másik végére rádugni a második routert (Wan vagy LAN csatlakozójába? ez még kérdéses)
Második routeren:
Az IP címet átállítani eggyel nagyobbra mint az első routeré
DHCP-t kikapcsolni
SSID-t átirni más névre
Mentés és újraindítás
-nagyjából ennyi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!