Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Domain címet/nevet hogyan...

DaemonX kérdése:

Domain címet/nevet hogyan lehet eladni, mennyiért, és milyen időset?

Figyelt kérdés

Remélem, jó témához írtam. Na tehát szeretnék belevágni a domain-kereskedésbe, már amennyiben persze ennek van értelme. Alaposan utánaolvastam, hogy hogyan hozzunk létre egy megfelelő nevet, amiből lehet is profitálni, stb. Lényegében nekem a kérdésem arra irányul, hogy mennyire van esély arra, hogy teljesen új, frissen bejegyzett domain címet el tudjak adni? Nyilván itt most olyanról van szó, ami közérthető, jó a hangzása, stb, tehát úgy minden korrekt vele, és felkelti az ember figyelmét. Azzal ugyanis tisztában vagyok, hogy a domain kereskedők sorra adják veszik egymástól a címeket, de azok mind régen bejegyzett címek, sőt teljes oldalak is, pl sex.com (amit 13 millió dollárért adtak el).

Tehát az olyan domaineket is megveszik, amik teljesen újak? És kell nekem azon kívül valami mást is csinálnom, hogy lefoglalom az adott címet? Illetve hogy zajlik az adásvétel lebonyolítása?

2014. jan. 6. 14:27
 1/1 anonim ***** válasza:
Lényegében ha lefoglalod, kifizeted akkor a tiéd a domain, innentől a különböző Whois oldalakon látják, hogy ki a tulaj, és meg tudnak keresni akár a megadott elérhetőséget, akár a szolgáltatón keresztül, érdemes figyelni, hogy milyen domainek szabadulnak fel, sokszor van, hogy a nagyobb cégek is engedélyezik, hogy a nevük szerepelhessen a domain nevekben, ezekre érdemes "lecsapni", ha eladod akkor lényegében egy adás vételi szerződést kell kérni a szolgáltatótól, vagy ha magatok között rendeztek, akkor pedig egy tulajdonos váltást kell lebonyolítani, ehhez kell egy lemondó nyilatkozat és egy új igénylő, plusz céges adatok ha valamelyik fél cég.
2014. jan. 27. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!