Működhet 2 routerrel? Többi lent.
Az a problémám, hogy a routeremen megtelt mind a 4 port. Rá van dugva 2 gép, 1 xbox és 1 NAS. Viszont szükségem volna legalább még 1 portra a TV miatt. Van benne wifi antenna, meg működik is, de a környéken az összes csatorna nagyon telített, plusz még hamarosan veszek egy mede8er külső lejátszót a TV-hez és annak sem ártana egy LAN port a NAS-ról van filmezéshez. Szóval így már 6 portra van szükség. 5 GHz router nem játszik, mert az a falon már nem megy át és pl. szeretek a klotyón is netezni. Szóval mindenképp marad a mostani router.
Ha jól tudom a switch pont erre való, de nem vagyok otthon a hálózattelepítésben, csak kezdő szinten értek hozzá.
Szóval az lenne az elképzelésem, hogy a mostani router alá be tudok-e tenni mégegy routert dinamikus IP-vel, hogy azzal az egyik portot tovább osszam még 4 portra. Létezik ilyen megoldás?
Szóval legyen az, hogy Modem -> router -> switch?
Router mindenképp kell a sok wifi eszköz miatt. 3 teló, 1 lapos ...
Így akkor 3 port üresen marad a routerben. Mondjuk ez nem baj. Milyen beállításokat kell elvégeznem? NAS-nak és az Xbox-nak fix IP kell hálózaton belül az FTP miatt.
lehet egymás alá pakolni asszem a dhcp szervert kell kikapcsolni, összekötöd 1 lanporton őket és csá
am nem igazán értem miért nem veszel nagyobbat ami mittomén 8 portos..? plusz ha eladod a másikat még egy kis kezdő pénz is lesz.. :D
Csak azért nem veszek 8 portos routert, mert egy olyan ami gigabites is és wifis is az 60k körül van. Pusztán ennyi a bajom vele.
Arra gondoltam amit az első válaszoló írt, hogy van ugye a kábel modem, abba küldöm a mostani routerem és a router alatt lesz a switch amibe minden eszköz bele lesz dugva, tv, box, nas, 2 gép és majd a lejátszó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!