Most akkor ugyan az az IP cím, vagy nem?
Van egy internetes játék, amit én wifi-vel, tesóm vezetékes nettel játsza.
A játékon nem lehet azonos IP címmel játszani, csak ha előre bejelentjük. Ezt meg is tettük jó előre, nehogy tiltsanak minket. Azonban így nem lehet sem kereskedni, sem kommunikálni egymással a játékban, ami elég nagy hátrány.
Most néztük meg az IP címünket, ami mindkettőnknek ugyan az, csak nekem 100-ra végződik, tesómnak pedig 102-re. Most akkor ugyan az az IP címünk?
Ha ez azonos, akkor az lenne a kérdésem, hogy meg lehet változtani az egyik gépen az IP címet, úgy hogy a másikon a régi marad meg?
Engedd meg, hogy kérdésedre kérdéssel feleljek: szerinted a 100 meg a 102 ugyanaz a szám? Példával is illusztrálom: az excsajomnak meg nekem ugyanaz volt a telefonszámunk, csak az övé 45849-re az enyém pedig 96782-re végződött.
De ez csak a lokális IP-tek, a játék szempontjából a router IP-je számít. Szóval ha tényleg IP alapján azonosít a rendszer akkor valószínűleg nem tudtok majd kereskedni egymással.
"Most néztük meg az IP címünket, ami mindkettőnknek ugyan az, csak nekem 100-ra végződik, tesómnak pedig 102-re. Most akkor ugyan az az IP címünk? "
Ami IP címet néztetek, az a routeren belüli, úgynevezett privát IP cím (általában 192.168.0-val vagy 192.168.1-el kezdődik).
Az Internet irányából viszont egy másik, privát IP-cím látszódik. Azt a router kapja a szolgáltatótól, így neked és a kedves testvérednek is ugyanaz lesz.
Ezen utóbbi publikus IP-címedet például az alábbi oldalakon nézheted meg:
"Ha ez azonos, akkor az lenne a kérdésem, hogy meg lehet változtani az egyik gépen az IP címet, úgy hogy a másikon a régi marad meg?"
Maximum úgy, hogy valami proxyra csatlakozol, és azon keresztül éred el a játékot. De az csak lassítaná a kapcsolatot.
Köszönöm az eddigi válaszokat, ment a zöld! :-)
A helyzet most az, hogy megnéztem a linket oldalakat, de gyakran más ip címeket írnak ki. Az eleje ugyan az, de a vége hol 235, vagy 194, stb.
Ez mért van?
a dinamikus cím kiosztás miatt.
a router talán újra csatlakozott közben a szolgáltatóhoz vagy a szolgáltató indított újra valamit
De ez percenként változik.
De egyszerre megnéztük, az enyém vége 194, tesómé 235 volt. De ez cserélődik, de ha jól láttam sosem ugyan az a kettőnké.
Akkor most más az IP címünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!