Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » S_O_S! Hogyan tudom megosztani...

S_O_S! Hogyan tudom megosztani a DIGI kábeles netemet Tenda routerrel? Tehát, hogy legyen WIFI. Nem értek hozzá! 41/N

Figyelt kérdés
Sziasztok! Bevezették hozzánk az internetet kábelen. Nagyon jó, de van még egy PC-nk, amin szintén szeretnénk élvezni a netet, WIFI-vel. és esetleg mobiltelefonon is. De egyáltalán fogalmam sincs, mit kellene tennem. Viszont bementem egy Media Marktba és vettem egy routert 5000 Ft-ért. Nagyon köszönöm, ha valaki időt szakít ránk.

2013. dec. 30. 16:21
 1/8 anonim ***** válasza:
Olvasd el a használati utasítást vagy csak nézd meg az ábrákat, ott mindent megtalálsz :)
2013. dec. 30. 16:22
 2/8 anonim ***** válasza:
Kelleni fog egy switch (=elosztó)+még 2db (akár rövidebb) netkábel is. Ha az megvan, akkor a switch-be be be kell dugni az eredeti netkábelt. Utána egy másik portba bedugod az egyik rövidebb kábelt, majd a másik végét a PC-be. Egy másik portba pedig a másik rövidebb kábelt, aminek a másik végét a router "ethernet " portjába dugsz be!
2013. dec. 30. 16:26
 3/8 anonim ***** válasza:

az internet modemet a WAN dugóba kapcsolod, a PC-t pedig az egyik számozottba

Ez után böngészőbe beírod, hogy 192.168.0.1 felhasználónév/jelszó:admin

itt állíthatod be a wifi-t többek között. SSID a wifi hálózat neve, titkosítás legyen WPA2 passphrase pedig a jelszó lesz

2013. dec. 30. 16:28
 4/8 anonim ***** válasza:
Switch nem fog kelleni, mert azt maga a router tartalmazza, gondolom olyat vettél amelyen 4 ethernet és 1 Wan csatlakozó van. Ezt a típusú routert nem ismerem de ha ilyet vettél, switch nem kell.
2013. dec. 30. 16:36
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat. Ma éjjel már nem állok neki, de 31-én nappal igen! (Nem mintha érteném, de megpróbálok mindent szó szerint végig csinálni.)

ÉLJENEK AZ INTERNET FÜGGŐK! :-)

2013. dec. 31. 04:55
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm MIN-DEN-KI-NEK! Annak is, aki a használati utasítás elolvasását javasolta. Ami hiányzott, egyrészt az admin jelszó, másrészt, hogy volt egy kábel, amit nem dugtunk be a PC-be. Így már tökéletes és működik. Most már csak azt mondja el valaki, hogyan kell a nyilvános Wifi címet valami viccesre változtatni, mert nálunk ilyeneket látok fent, hogy a "Szoke no az otodiken jol sz...k" (le sem merem írni) ?

Millió köszönet, sziasztok!

2013. dec. 31. 14:22
 7/8 anonim ***** válasza:
A böngészőbe beírod a wifi IP-címét, ott kér jelszót+felh.nevet (ez alapesetben admin, admin), ott a beállításoknál tudod megcsinálni.
2013. dec. 31. 14:30
 8/8 P.O.C. ***** válasza:
A Tendához mellékelnek magyar nyelvű beüzemelési útmutatót, az alapján meg tudod csinálni. A Digi PPPoE -t használ (a leggyakrabban), azt kell beállítani a router menüjében és a megfelelő rubpikába beírni a szolgáltatótól kapott felhasználó név és jelszó párost.
2013. dec. 31. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!