Miért nem jó a net? ötlet? TP-LINK WR720N
A Qucik Setup se fogja helyetted kitalálni milyen protokollt használ a szolgáltatód.
Én azért lepődtem meg a Static IP beállításon, mert nem használják a szolgáltatók. Én még egyel se találkoztam. Mikrohullámú netnél is, Dynamic IP vagy PPPoE -t szoktak használni.
Ha a netet közvetlenül a gépre kötöd, az milyen beállításokkal szokott történni? Milyen Operációs Rendszert használsz?
A routert mindig olyan prtokolra kell állítani, amilyen protokollt használt a gép, közvetlen internetkapcsolatra.
Szerintem nem kérdezek ezzel nehezet. Szóval ha a mikrohullámú netet közvetlenül a gépedre kötöd (router nélkül) mit kell még állítani a Windows -on?
- Nem kell állítani semmit: ez Dynamic IP és ez a Windows alapértelmezett beállítása is.
- A hálózati kártya TCP/IP beállításaihoz IP címeket kell bepötyögni, hogy legyen net, amit első beüzemeléskor kell megtenni: Ez a Static IP
- Felhasználónév és jelszó párossal kell "tárcsázni" a számítógép bekapcsolása után, hogy legyen net: ez a PPPoE.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!