DNS kiszolgáló nem válaszol?
Adott egy modem és egy router.
Összekötöm őket, a gépen van internet, wifire csatlakoznék laptoppal és telefonnal.
Mind2 csatlakozik, de internet ezeken nincs, laptopon hibaelhárítás hogy a DNS kiszolgáló nem válaszol.
Valaki ötlet?
Tehát van vezetékesen csatlakozó és vezeték nélkül csatlakozó eszközöd a routerhez ha jól értem. Az ethernet kábellel csatlakozónak van internet, a többinél nincs.
Első körben próbálj egy olyat, hogy a hálózati és megosztási központ/adapterbeállítások módosítása/wifi eszközre jobbklikk tulajdonságok/tcpip protokoll v4 tulajdonságok és a dns-nek beállítasz 8.8.8.8 és 8.8.4.4 értéket
remélem ezt a laptopon kellett, mert gépen ugyebár nem találtam meg a vezetéknélküli kapcsolatot.
az eredmény :
A windows nem tud kommunikálni a következő eszközzel vagy forrással: elsődleges DNS-kiszolgáló
routeren facrory reset-et próbálj. laptopon ideiglenesen töröld le a vírusirtót ha van azok szeretik bolygatni a hálózati kapcsolatokat. Továbbá a laptopon egy winsock reset is kellhet. [link]
ezt a bat fájlt töltsd le és a laptopon rendszergazdaként futtasd. Ez minden hálózati beállítást alapértékre állít vissza
reset már volt, telefonon is fenn áll ez, ott is kapcsolódik de nincs net, igaz az nem tud hibaelhárítót futtatni
laptopon nincs vírusírtó a tűzfalat is kilőttem most
siemens gigaset se551
egy ismerősnek oda lett adva, ő úgy adta vissza hogy csak kössem össze max egyszer áramtalanítani kell a modemet+routert és működni fog, nem szeretném evvel zavarni de ha más nem marad akkor felhívjuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!