Van valakinek ilyen internet előfizetése?
ha nálatok csak ez van,attól még nyugodtan megrendelheted,
-valamikor mi is 1 megás nettel kezdtünk el internetezni,és ezzel is mindent meglehet nézni,használható,
"Mikrohullámú netet csak akkor használj, ha tényleg nincs más lehetőség." <<< ezt mindenképp vedd figyelembe.
Azon felül hogy olyan lassú, hogy youtube videózás is nehézkes vele, nincs publikus IP -címed, így pár p2p alapú programnál gondod lehet. (pl. skype)
Nekem is mikrohullámú Internetem van, de mivel vidéken élek, ezért nincsenek túlzott elvárásaim, tisztában vagyok a helyzetemmel.
"Azon felül hogy olyan lassú, hogy youtube videózás is nehézkes vele"
Nekem megy. Mondjuk nem nézek 1080p felbontásban videókat, de megy.
"nincs publikus IP -címed"
Ezt mondjuk szolgáltatója válogatja. Nekem például van - dinamikusan változik.
"időjárás erősen befolyásolhatja"
10 GHz feletti frekvenciákon jelentkezik a "rain fading" jelensége, de ezek a szolgáltatók általában 2,4 és 5 GHz-en szórnak - ott ilyen nincs. Ha a link által létrehozott úgynevezett Fresnel-zóna nem lóg bele tereptárgyba (például fába), akkor az időjárás befolyásoló hatása minimális.
"lassú, nagy a késleltetés"
Ez is relatív, ki mire használja.
Nekem például 4096/256 kbps le és feltöltési maximumot ad a szolgáltató, névlegesen ebből 2-3 Mbps letöltési- és 120-200 kbps feltöltési sebesség-maximumot szoktam tapasztalni.
Átlag válaszidőm 10-20 ms szokott lenni (esti órákban felmegy akár 70-80 ms-ra is), per pillanat csomagveszteség nélkül (a múlt hét szombaton - amikor is nagy vihar volt, és a villamos hálózat légkábeleit kissé megbolygatta a vihar, volt nagyobb).
#4: irigylésre méltó helyen laksz, ahol ilyen vezeték nélküli szolgáltatást tudnak biztosítani.
Legtöbb helyen még az 1Mbps sebességet se éri el, és a ping...
Nos arról jobb inkább nem beszélni.
"Legtöbb helyen még az 1Mbps sebességet se éri el, és a ping... "
Van pár ismerősöm, akik tanyán laknak, körbevéve erdővel - ott ha jobban fúj a szél, a linkbe belelógó fák okoznak kellemetlenséget; vagy falun, ahol egy átjátszó állomásra rázsúfolódik 10-20 ember - és nagyobb terhelés esetén (például ha hazatér pár torrentező kiskölök) kevesebb sáv jut.
De meg kéne érteni, hogy egy nagyobb sávszélességű Internet-kapcsolat kiépítése - amelyhez rendes optikai gerinchálózat vagy licencelt frekvenciás mikrohullámú kapcsolat kell - rengeteg pénzbe kerül.
Ezt - a mikrohullámú Internetet kiépítő - kisvállalkozások saját zsebből (~az előfizetői bázis által befizetett havidíjakból) aligha tudják fedezni. Maradna az állami/EU-s támogatás, ami meg általában nem megfelelő kezekben landol.
A nagy multinacionális vállalatok meg a két szép szemedért nem fognak beruházni - hacsak a kockázati tőkebefektetők/részvényesek nem látják megtérülőnek a beruházásaikat (hogy ki tudjanak lapátolni egy rakat pénzt). És ez a jelenlegi fizetési morált figyelembe véve - tisztelet a kivételnek - eléggé kétséges.
A közösségi összefogás lehetőségét meg nem is említeném, mert kis hazánkban eléggé halva született ötlet (vagy csak én vagyok ennyire pesszimista?).
Szóval eléggé 22-es csapdája ez az egész.
Mellesleg marginálisan megjegyezném: tényleg szükség van arra, hogy egy faluban/tanyán az ember azzal foglalkozzon, hogy virtuális világokba meneküljön ahelyett, hogy normális dolgokkal foglalkozzon? De ez már inkább szociológiai/pszichológiai kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!