Mi szükséges ahhoz, hogy legyen a lakásban wifi?
Holnap kötik be nálunk a netet, ami annyiból áll, hogy behúznak egy vezetéket, nincs modem, se semmi. A kérdésem az lenne, hogy mi szükséges ahhoz, hogy több gép is rádugható legyen erre, illetve legyen wifi?
Teljesen elvagyok kavarodva ezekkel a routerekkel, meg modemekkel, fogalmam sincs mi mire jó, milyet kell venni, mit kell csinálni, hogy működjön, hogy kell jelszót tenni rá stb.
A bekötésnél szoktak modemet is hozni. (Kivéve ha kifejezetten nem kérted.)
Ha modemet nem hoznak, akkor azt is venni kell (a wifi router mellé).
Nem feltétlen szükséges az a modem. Például a DIGI LAN mellé nem kell.
Csak behúznak egy LAN kábelt amire aztán mehet a saját eszközöd.
Ajánlom ezt a routert:
Nyilván ennyiért nem profi készülékről van szó de a maga kategóriájában jó kis router. Nagyon egyszerű kezelőfelülete van amihez a magyar nyelv is letölthető tehát nem nehéz bekonfigurálni.
Itt egy rövidke kis teszt róla: [link]
Nem adnak hozzá modemet. Nem egy nagy szolgáltató, helyi, városi, pici szolgáltatóról van szó, akiknél nem jár. A honlapjukon is feltüntették és el is mondták a személyes találkozónál, hogy behúzzák a vezetéket és konkrétan ennyi.
Utolsó, neked köszönöm, hogy külön linkeltél is egy fajtát. Ma körbenéztem egy áruházban és igazából 4-14 ezer forintig találtam mindent, nekem pedig fogalmam sincs melyik miért annyi és nekem melyik kellene.
@Wampa: Ne keverd meg a kérdezőt.
A szolgáltató mindent biztosít amit kell, vagyis ha nem adnak modemet, akkor nem kell. (Majd szépen ők akkor a lan káblet húzzák be és kész.)
Csak router kell, hogy meg lehessen osztani megfelelően.
Az itt ajánlott helyett én inkább valamilyen TP-Linket mondanék. Viszonylag olcsóak és elég jók.
14 ezer forintos routerre nem hiszem hogy szükséged lenne.
Milyen sebességű netre fizettél elő?
Akkor ( ha már egyeseknek nem tetszik a Netgear saját On-Networks márkája ) tökéletes lesz ez a router:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!