Miért jobb a kábellel való kapcsolódás a routerhez, mint maga a wifi használata?
Figyelt kérdés
Tehát a konkrét kérdésem annyi lenne, hogy ha egy routerról kábellal áthúzom a netet a gépemre akkor származik belőle valami pozitívumom? Meglehet hogy például a letöltési sebességnek egy nagyobb részét fogom ,,birtokolni"?2013. dec. 4. 14:36
1/7 anonim válasza:
A kábel alaphangon is 100megabit sebességet biztosít. "g" sebességű wifivel max 25mb sebességed lehet. Ha ennél gyorsabb a neted akkor "n"-es router kell, hogy wifin is teljes sávszéled legyen vagy UTP kábel.
Számítógépek közötti adatmásoláshoz is jobb az UTP, és egyébként minden tapasztalat szerint stabilabb (wifi szeret bohóckodni)
2/7 anonim válasza:
nem értek annyira hozzá, de nekem a wifi nem mindig 100% erős, néha lecsatlakozik, nem olyan gyors és nem annyira megbízható. Kábelnél meg automatikusan van internet ahogy bejön a windows, igazából semmi kód nem kell, semmi előző beállítás, installálni is tudok úgy dolgokat, hogy nem kell wifit beállítani. Plusz gyorsabb, de nekem nagyon gyors az internetem.
3/7 A kérdező kommentje:
Köszöntem ez eddigi válaszokat. Vázolom az eredeti helyzetet. Egyetemista vagyok, priváton lakom (családi házban). 9-en vagyunk 2 routerre, de úgy van megoldva az egész, hogy az egyik router 5 gépet bír el (ez van közvetlen csatlakoztatva), s a 2. router van hozzákötve kábellal az 1. routerhez. Na mármost az egyik srác áthúzta magához a netet kábelon (másik szoba). Mi előnye lesz neki ebből? Ő fogja ,,birtokolni" a letöltési sebesség nagyobb részét, mi meg majd valahogy szenvedünk a wifivel?
2013. dec. 4. 15:08
4/7 anonim válasza:
Mindenki annyival tölt le, amivel a csövön kifér. Az UTP-nek még annyi az előnye, hogy kisebb a TTL (bulvárosan: ping), így ha hardcore cs/battlefield/quake/akármi játékos, akkor neki erre szüksége van.
De olyan nincs, hogy a router meglát egy utp-t, és akkor kiszorítja a lúzer wifiseket, ezt felejtsd el!
6/7 anonim válasza:
Okosabb routerekben van sávszél kiosztás
7/7 A kérdező kommentje:
áá köszönöm így már értem. Azt tudom h játszik valamit, így már azért érthető :)
2013. dec. 4. 18:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!