Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért jobb a kábellel való...

Miért jobb a kábellel való kapcsolódás a routerhez, mint maga a wifi használata?

Figyelt kérdés
Tehát a konkrét kérdésem annyi lenne, hogy ha egy routerról kábellal áthúzom a netet a gépemre akkor származik belőle valami pozitívumom? Meglehet hogy például a letöltési sebességnek egy nagyobb részét fogom ,,birtokolni"?

2013. dec. 4. 14:36
 1/7 anonim ***** válasza:

A kábel alaphangon is 100megabit sebességet biztosít. "g" sebességű wifivel max 25mb sebességed lehet. Ha ennél gyorsabb a neted akkor "n"-es router kell, hogy wifin is teljes sávszéled legyen vagy UTP kábel.

Számítógépek közötti adatmásoláshoz is jobb az UTP, és egyébként minden tapasztalat szerint stabilabb (wifi szeret bohóckodni)

2013. dec. 4. 14:40
 2/7 anonim ***** válasza:
nem értek annyira hozzá, de nekem a wifi nem mindig 100% erős, néha lecsatlakozik, nem olyan gyors és nem annyira megbízható. Kábelnél meg automatikusan van internet ahogy bejön a windows, igazából semmi kód nem kell, semmi előző beállítás, installálni is tudok úgy dolgokat, hogy nem kell wifit beállítani. Plusz gyorsabb, de nekem nagyon gyors az internetem.
2013. dec. 4. 14:40
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszöntem ez eddigi válaszokat. Vázolom az eredeti helyzetet. Egyetemista vagyok, priváton lakom (családi házban). 9-en vagyunk 2 routerre, de úgy van megoldva az egész, hogy az egyik router 5 gépet bír el (ez van közvetlen csatlakoztatva), s a 2. router van hozzákötve kábellal az 1. routerhez. Na mármost az egyik srác áthúzta magához a netet kábelon (másik szoba). Mi előnye lesz neki ebből? Ő fogja ,,birtokolni" a letöltési sebesség nagyobb részét, mi meg majd valahogy szenvedünk a wifivel?
2013. dec. 4. 15:08
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki annyival tölt le, amivel a csövön kifér. Az UTP-nek még annyi az előnye, hogy kisebb a TTL (bulvárosan: ping), így ha hardcore cs/battlefield/quake/akármi játékos, akkor neki erre szüksége van.

De olyan nincs, hogy a router meglát egy utp-t, és akkor kiszorítja a lúzer wifiseket, ezt felejtsd el!

2013. dec. 4. 15:55
 5/7 anonim ***** válasza:
Bocs, nem TTL, hanem LATENCY!
2013. dec. 4. 15:56
 6/7 anonim ***** válasza:
Okosabb routerekben van sávszél kiosztás
2013. dec. 4. 17:54
 7/7 A kérdező kommentje:
áá köszönöm így már értem. Azt tudom h játszik valamit, így már azért érthető :)
2013. dec. 4. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!