Mitől van az, hogy az MSN-ben, egyszer csak kiírja, hogy másik gépről bejelentkeztem, pedig az tuti lehetetlen, utána meg aki épp be van jelentkezve, kap állítólag tőlem két hülye linket, amiben csengőhangot kell pénzért letölteni?
Hogyan tud az MSN fiók vírusos lenni??? Ez igen "őrült hülyeség" már ne haragudj.
A számítógépen fut egy olyan háttérprogram, amely ezt produkálja. Így az illető PC-je a vírusos, keress vírust heurisztikusan, hátha megtalálja! Egy spybot search is ráférne a gépre (pl. syp terminator programmal.)
Rendben, lehet hülyének nézni és körberöhögni, ha sikerül leszedni a gépről, akkor gratulálok és örülök. Én azért mégis tartom magam ahhoz, hogy a fiók lett vírusos. Ez nem teljesen helyes szakkifejezés, belátom.
Arról van tehát szó, hogy ezek a linkek, amiket elküldözget az "áldozatok" nevében a vírus, olyanok, hogy ha rákattintasz, kicsalja belőled a jelszavadat. Ezért jelentkezget be másik gépről, és küld linket a nevedben akkor, mikor nem is vagy bejelentkezve. Nálam azaccountcsere az egyedüli megoldás volt, pedig előtte 3x (!!!) telepítették újra a gépem.
Segíteni próbáltam.
Az 1. válaszoló
Ilyenkor egyes esetekben elég a jelszócsere, máskor viszont, ahogy előttem is mondták, lehet hogy vírus vagy spyware okozza a gondot.
Próbáld meg átvizsgálni a géped az Ad-aware, Spybot Search&Destroy spywareirtókkal, ha ez se segít, akkor pedig nézd át a gépedet a NOD 32-vel, Kaspersky-vel és az Avasttal.
Az msn-el kapcsolatban már nagyon sokan megszívták.
Lehet, hogy nagyon jó program de ettől függetleneül sokan használják és ezért nagyon sok kártevő rá van kitalálva. A legtöbb ilyen dolog úgy terjed rajta, hogy egy haver küld egy üzenetet (amit nem is ő küld hanem a gépe) és ott van valami jó kis letöltés amit ha letöltesz lehet, hogy egy ideig nem változik semmi és nem is fog de a tudtod nélkül a te géped is ugyanazt fogja csinálni, mint a haveré és így terjed accountról accountra a dolog. Mindenféleképpen futtass le valamilyen kártevő kereső programot és ha nem jön össze cserélj accountot vagy használj valami más hasonló tudású programot (pl.:Skype).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!