Vezeték nélküli hálózat, ill. router működés/beállítás hiba. Mit kéne változtatnom, átállítanom, stb?
Sziasztok!
Eddig tökéletesen működött a WL - 520GU routerem, de a UPC központi körzeti hibája után sérült vagy elállítódott valami.
Miután megoldódott az alap hiba, a központból újraaktiválták a UPC - s modemet, így a net már működik, ha a modem és a gép össze van kötve a kábellel.
Viszont ha a router-t kötöm össze a modemmel, akkor nem működik a net, tehát a vezeték nélküli hálózat.
A router Restore gombját megnyomtam és elkezdtem a beállításokat, így az elérhető vezeték nélküli hálózatoknál már látszik a neve és azt mutatja, hogy a kapcsolat tökéletes. Mikor a böngészőben beírok egy címet, mégsem ad ki semmit.
Valószínűleg a beállításokkal van a gond, hiszen nem értek hozzá, csak próbálkoztam.
Persze emellett lehet még más is.
A beállítások:
Security level: WPA2 - Personal
WPA Encryption: AES
Wirelless radio: On
Lan IP: 192.168.1.1
PIN CODE: kijelezve
MAC address: kijelezve
2 Client:
1. user és MAC infoval
2. user (Local Device), MAC, Wirelless
Wirelless:
Enable WPS: Enabled
Lan beállítás:
IP az előbbi
Subnet mask: 255.255.255.0
DHCP: Yes
IP Pool starting: 192.168.1.2
Ending adresse: 192.168.1.254
Route fülnél mindegyik Yes
WAN
Dynamic IP
STB Port: None
Wan IP és DNS szerver is automatically
Enable PPPoE Relay: No
Firewall:
Enable: Yes
Dos protection: No
Logged Packets Tyle: None
Web access from Wan:No
Port: 8080
Respond LPR Request from Wan: No
Ping Request:No
MAC Filer Mode: Disabled
Enable LAN to WAN filter: No
Stb. Nem tudom, mi fontos még.
Kb. ennyit csináltam. Gondolom a helyes beállítások beírásán kívül még van más lépés is.
Előre is köszönöm a segítséget!
Kösd össze a géped a modemmel, majd a futtatásba írd be ezt:
cmd
Utána az új ablakba pedig ezt:
ipconfig /all
Innen másold ki a DNS számokat és a router adott részébe a DNS server 2-höz írd be. Ám ha simán 8.8.4.4-et írsz (google DNS) az is megfelelő.
Köszönöm, megpróbáltam, beírtam, de így sem működik.
MAC klónozás és "mittudoménmi" (csak olvastam, hogy ilyenről is írnak és csináltam valami ilyesmit, nem tudom, sikerült-e), nem szükséges?
Ill. az lehet, hogy rossz MAC cím szerepel a beállításban?
Vagy jó lett a beállítás, csak újra kéne indítanom a rendszert a beáállítás után, vagy ugyanezt a modemmel és a rendszerrel?
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!