Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mitől megy el a net?

Gipsz Jakab24 kérdése:

Mitől megy el a net?

Figyelt kérdés
10 percenként elmegy a netem. Ha újraindítom a számítógépet gond nélkül megy, majd újra elmegy 10 perc után. A másik számítógép wifiről csatlakozik, azon folyamatosan van kapcsolat. Mitől van ez? EPC3208-as modemem van, Upc-s. Segítsen valaki, aki már találkozott ilyennel. köszi.

2013. nov. 9. 21:20
 1/9 csacsi2 ***** válasza:

Sajnos ez van ma nekem is ez volt az upc -nél, szerintem az ő saruk.Eseménynaplóban ha ilyet látsz, hogy nem tudott címet kérni.

A DHCP-kiszolgáló DHCPNACK üzenetet küldött

vagy

A számítógép nem tudta megújítani a(z) 000B6A9CDBF4 hálózati című hálózati kártyájához tartozó címét a hálózatról (a DHCP-kiszolgálótól). A következő hiba történt:

A szemaforhoz rendelt határidő lejárt. . A számítógép továbbra is megpróbál címet igényelni a hálózati cím kiszolgálójától (DHCP).

Ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni.Lehetnek még más okok is.

pl a vírusírtó/tűzfal blokkolja a kérést, vagy hálózati kártya beállítások, de ha eddig jó volt és nem állítgattad akkor nem, az lesz a hiba oka.

Újítsd meg a címet parancssorból:

Futtatásba írd be: cmd

parancssorba a következőket, mindegyik után enter:

ipconfig /flushdns

ipconfig /registerdns

ipconfig /release

ipconfig /renew

Ezt elmentheted egy *.bat állományba, akkor auto lefuttatja a fájl megnyitásakor.

Nyisd meg a jegyzettömböt, másold be, mentés másként (minden fájl)

És mentsd el pl renew.bat , majd futtasd le.

ez egy kicsit több mint a hálózati kapcsolatok / tulakdonságok / javítás, amivel szintén elvileg megújítod a címet, amennyiben nem xara -xik az upc.

2013. nov. 9. 21:38
 2/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a használható infót :)
2013. nov. 9. 21:49
 3/9 anonim ***** válasza:

" A kérdező kommentje:

köszönöm a használható infót :)"

-sokra mész vele.....biztosan..

2013. nov. 10. 04:32
 4/9 A kérdező kommentje:
többre megyek vele mint a te válaszoddal már bocs. ha okosabb vagy akkor hallgatlak, de látom csak fikázni tudsz.
2013. nov. 10. 04:56
 5/9 A kérdező kommentje:
amúgy nem alkalmaztam a tanácsot de legalább értelmesebb hozzászólást írt mint Te. Egyébként annyit csináltam hogy a wifi adót leszedtem és vonalba kötöttem a modemet a géppel. így működik, de most nincs wifi. marhára nem értem a logikáját hogy miért halt meg hirtelen az egész. holnap újra próbálkozom.
2013. nov. 10. 05:11
 6/9 anonim ***** válasza:
hát ennyire volt használható az infó ,:))
2013. nov. 10. 06:50
 7/9 anonim ***** válasza:

Lehet a router lefagy valamiért.

Bár írod hogy azon a gépen ami wi-fi-vel kapcsolódik ott továbbra is van net.

Lehet hogy router bizonyos lan portjával van probléma?

Ha elmegy a net, parancssorból próbáld meg ping-elni a router ipcímét.

2013. nov. 10. 06:56
 8/9 csacsi2 ***** válasza:

Nekem pingelve van mégis elmegy a net néha és nem piszkálom a beállításokat. Van hogy hónapokig jó azután egy nap csak szakad. UPCF -nél a hiba, ha az eseménynaplóban DHCP hiba van. A Microsoft is ennyit ír:

"Amennyiben az eseménynaplóban DHCP-hiba található, jelezze a hibát a hálózat rendszergazdájának."

Volt rá példa mikor sűrün előfordult, hogy a win hálózati beállításait teljesen alapra állítottam, mégi is vannak olyan napok (random) mikor ezt csinálja.

Complete Internet Repair -progival a teljes hálózatot, beállítások mindent alapra állíthatod.

[link]

[link]

Ezek után sem megy akkor csak fizikai, vagy kiszolgáló hiba van!

Amúgy meg van hogy elég a parancssort lefuttatni és megoldja a hibát.

2013. nov. 10. 07:31
 9/9 csacsi2 ***** válasza:

Működő link:

[link]

2013. nov. 10. 07:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!