Ha magamnak letöltök egy játékot, akkor az legális?
Ha Steam-ről vagy Origin-ről akkor igen. Ha torrent oldalról
akkor nem.
Osztom az #5. válaszíró véleményét. Nekem több tucat eredeti játékom van, de ha mindet meg kellett volna vennem amivel csak játszottam, akkor éhen haltam volna.
Van úgy hogy beharangoznak egy játékot, és a trailer meg a gameplay videók alapján jónak is ígérkezik, utána meg feltelepítve kiderül hogy hót szar az egész, unalmas és játszatatlan klisé. Ha megveszem akkor már nem reklamálhatok, és elúszott jó sok ezer forintom. De ha csak letöltöm, ilyenkor semmilyen kár nem ér, a nyivánvaló időpocsékláson kívül.
Állatába amivel szeretnék játszani Online mind megveszem. Gyakran megesik, hogy letöltök egy nagyon jó új megjelenésű játékot, mert olyan drága, hogy nem tudom megvenni. Viszont ha számomra elfogadható szintre süllyed az ára, mégis megveszem hogy támogassam őket, pedig már a kalóz változattal kijátszottam magam. És sokáig még csak a dobozából se bontom ki. :D
A jogi oldaláról nézve, shareware programot letölteni és másolásvédelmét megkerülve jogtalanul használni mindenképp illegális. Filmet, zenét viszont letölthetsz saját használatra. De megosztani azt P2P szoftverekkel szintén tilos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!