Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mennyire veszélyes nyilvános...

Mennyire veszélyes nyilvános wifi hálózatra rákapcsolóni?

Figyelt kérdés
ha pl tabletemmel telefonommal rákapcsolódok lelophatnak róla adatokat?

2013. okt. 31. 20:12
 1/8 anonim ***** válasza:

Szerintem nem veszélyes.

Pl. éttermek wifije jó

2013. okt. 31. 20:31
 2/8 anonim ***** válasza:
Megeshet, mivel nem tudhatod, hogy a "nyilvános" adó és az Internet között mi/ki van, mit figyel meg a hálózatán átmenő adatokból, hogyan módosítja azokat.
2013. okt. 31. 20:35
 3/8 Német_Tibor ***** válasza:
Ha nyilvános wifi hálózatról van szó, ráadásul jelszó nélkül, akkor lényegében mindenhez hozzá tudnak férni. Viszont félni se kell annyira, mert azért ehhez érteni is kell, hogy valaki hozzá tudjon férni ezekhez az adatokhoz. De azért nem árt óvatosnak lenni...
2013. okt. 31. 20:45
 4/8 anonim válasza:

Nekem van egy ismerősöm,ő még a lekódolt wifikhez is röhögve hozzáfér,mivel rácsatlakozik a hálózatra,abba a gépbe néz bele,amelyikbe csak akar.

Ilyen ember persze nem üldögél reggeltől estig a mekiben..Viszont pénzt nem utalnék,az biztos...

2013. nov. 1. 21:30
 5/8 anonim ***** válasza:

"még a lekódolt wifikhez is röhögve hozzáfér,mivel rácsatlakozik a hálózatra,abba a gépbe néz bele,amelyikbe csak akar"

Egyrészt a kedves ismerősöd kissé nagyotmondó.

Magas entrópiájú (hosszú, kis és nagybetűket, számokat és egyéb ASCII-karaktereket változékonyan tartalmazó) jelszóval ellátott WPA2 hálózatokba aligha tud bejutni.

Másrészt amint megteszi ezt - szóval egy hálózathoz jogosultsági kereteit túllépve felcsatlakozik, ott bennmarad - bűncselekményt követ el.

2013. nov. 1. 22:45
 6/8 anonim válasza:

Igen,ha ez kiderül.

Egyébként az én otthoni hálózatomra rácsatlakozott,pedig le van védve.Igaz,hogy csak 5 karakterből áll és azok mind kisbetűk,de sikerült neki.

2013. nov. 2. 15:11
 7/8 anonim ***** válasza:

"Igaz,hogy csak 5 karakterből áll és azok mind kisbetűk"

Gyenge jelszó.

26^5 = 11.881.376 lehetőség.

Ha nagybetűket és számokat is beleveszel, és minimum 8 karakter hosszú jelszót adsz meg, akkor

62^8 = 218.340.105.584.896-ra (mintegy 18.376.668-szorosára) növekszik a lehetséges jelszók száma.

Mindenképpen WPA2-t használj, ne WEP-et se szimpla WPA-t. A titkosítás módjánál meg az AES-t használd a TKIP helyett.

2013. nov. 2. 16:07
 8/8 anonim válasza:
Nem értek ezekhez a dolgokhoz,szóval azt sem tudom mit jelent az,amit írtál.
2013. nov. 2. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!