Mennyire veszélyes nyilvános wifi hálózatra rákapcsolóni?
Szerintem nem veszélyes.
Pl. éttermek wifije jó
Nekem van egy ismerősöm,ő még a lekódolt wifikhez is röhögve hozzáfér,mivel rácsatlakozik a hálózatra,abba a gépbe néz bele,amelyikbe csak akar.
Ilyen ember persze nem üldögél reggeltől estig a mekiben..Viszont pénzt nem utalnék,az biztos...
"még a lekódolt wifikhez is röhögve hozzáfér,mivel rácsatlakozik a hálózatra,abba a gépbe néz bele,amelyikbe csak akar"
Egyrészt a kedves ismerősöd kissé nagyotmondó.
Magas entrópiájú (hosszú, kis és nagybetűket, számokat és egyéb ASCII-karaktereket változékonyan tartalmazó) jelszóval ellátott WPA2 hálózatokba aligha tud bejutni.
Másrészt amint megteszi ezt - szóval egy hálózathoz jogosultsági kereteit túllépve felcsatlakozik, ott bennmarad - bűncselekményt követ el.
Igen,ha ez kiderül.
Egyébként az én otthoni hálózatomra rácsatlakozott,pedig le van védve.Igaz,hogy csak 5 karakterből áll és azok mind kisbetűk,de sikerült neki.
"Igaz,hogy csak 5 karakterből áll és azok mind kisbetűk"
Gyenge jelszó.
26^5 = 11.881.376 lehetőség.
Ha nagybetűket és számokat is beleveszel, és minimum 8 karakter hosszú jelszót adsz meg, akkor
62^8 = 218.340.105.584.896-ra (mintegy 18.376.668-szorosára) növekszik a lehetséges jelszók száma.
Mindenképpen WPA2-t használj, ne WEP-et se szimpla WPA-t. A titkosítás módjánál meg az AES-t használd a TKIP helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!