Ebay-en törött árut küldtek, visszakérhetem a pénzt? (képet mellékelem)
2013. okt. 30. 14:54
1/7 A kérdező kommentje:
kicsit bemozdult.
2013. okt. 30. 14:55
3/7 anonim válasza:
elvileg igen, bár mivel az is lehet, hogy szállítás közben sérült meg, ezért végülis nem az eladó felelőssége, emiatt lehet nem kapod vissza, csak a jóindulatán múlik.
4/7 A kérdező kommentje:
Utolsó, de hogyan bizonyítja be azt, hogy nem ő küldte el törötten. Nem tudja. Ugyanúgy, ahogy én sem azt, hogy nem a szállítás közben sérült. Tehát ha nem akar negatív visszajelzést, ki kell fizetnie.
2013. okt. 30. 16:58
5/7 anonim válasza:
Az elado felelossege az arut ugy es olyan modon elkuldeni, hogy az biztonsagban erkezzen a feladohoz.
En elkuldtem egy fulbevalot a vasarlomnak, de h.lye voltam es nem dobozban kuldtem es eltort. Csinalt egy fotot a vasarlom es elkuldte emailben. En szo nelkul visszakuldtem neki a penzt es tanultam a hibambol.
Vedd fel az eladoval a kapcsolatot, irj neki (eBayen belul) egy emailt es ajanld fel, hogy kuldesz kepet is (azt hiszem eBayen belul nem lehet csatolni fotot, de kerd el az email cimet es akkor arra tudsz kepet kuldeni)
utana o valszeg visszaadja a penzed. Ha nem akarja, akkor "escalate" / vidd feljebb az ugyet es vondd be az eBayt es ok segitenek.
Nem a te hibad, te errol nem tehetsz, igy vagy ugy karpotolni fognak, nyugi.
6/7 anonim válasza:
meg annyi, hogy lehetoleg csinalj nehany jobb fotot ;)
7/7 anonim válasza:
igazából ez olyan kettős mérce, mert te sem tudod bebizonyítani, hogy esetleg nem-e te törted el direkt, mert nem tetszik, és vissza akarod kapni a pénzt, mert a kötekedősebb eladókban biztos felmerül. amúgy az a baj, hogy pl lehet kérni csomagbiztosítást 1-2 dollárért vagy nem is tudom mennyiért, és akkor valóban a szállító a hibás sérülés esetén. de persze én is szurkolok, hogy hátha meg tudtok egyezni az eladóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!