DHCP-vel kiosztott DIGI-s IP címet hogy lehet megváltoztatni, ha több gép megy routerrel?
A belső háózaton lévő, vagy az internet felé lévő IP címet szeretnéd beállítani?
Ha az utóbbit: ha van egy modem vagy egyéb hálózati eszköz, amivel a szolgáltatóhoz csatlakozol, akkor esetleg azt kapcsold ki, majd be. Hogyan csatlakozol a szolgáltatóhoz?
Attól függ, hogy hogyan állítják be a DHCP szervert, vagyis nem feltétlenül. Szerintem nézd meg például itt az IP címed:
Utána kapcsold ki és be a modemed, majd nézd meg újra, hogy változott-e.
"Hol vagyok az IP-címem szerint?
Az alábbi helyinformációk állapíthatóak meg az IP-címed alapján:
Ország:
Magyarország
Régió:
Fejér megye
Település:
Enying
Földrajzi szélesség:
É 46° 55' 59"
Földrajzi hosszúság:
K 18° 15' 0"
Internet-szolgáltató:
DIGI
Hálózat üzemeltetője:
DIGI"
"Jó", hogy budapesti vagyok. :D
20:16: Igen. A kérdésben, amit nem értettél, ez volt benne.
Nehéz elmagyarázni: a lényeg hogy van a gépednek a helyi hálózaton egy IP címe (ezt a hálózatot például egy router testesíti meg, vagy egy vezeték a gép és a modem között),
és van egy IP cím, amit az internet felől lehet látni. Az utóbbit általában a routernek a modemhez csatlakozó interfésze kapja, de az összes router-hez kötött gép ezen az IP címen látszik az internet felől.
Igen, én is ezt szoktam pl. rapidshare-nél meg egyéb oldalaknál, amik az IP címet nézik.
A belső IP címe majdnem minden gépnek ugyanaz, általában: 192.168.1.100 , stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!