Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Usb-s wifi ruteren lehet...

Usb-s wifi ruteren lehet megosztani usb-s webkamerát?

Figyelt kérdés
Arra vagyok kíváncsi hogyha a ruterbe beledugok egy webcamot azt valahogy, valahonnan el lehet érni?vagy ilyet csak ip-s kamerával lehet csinálni?

2013. okt. 21. 20:18
 1/1 P.O.C. ***** válasza:

Ha van a routeren USB és okosítható alternatív firmware -ekkel (pl OpenWrt), akkor meg lehet csinálni. Gyári firmware -el egészen biztosan nem. Én még ugyan nem csináltam ilyet, de egyik haveromnak sikerült összehozni a dolgot, elérte a kamerát bárhonnan az internetről még felvételt is készített online tárhelyre (neki ezek voltak ha jól emlékszem: Asus WL-500g Premium USB -s router OpenWrt firmware -el + valamilyen olcsóbb Genius webkamera) Ez viszont nagyon sok utánaolvasást, kínlódást igényel, ráadásul valószínűleg csak angol nyelven találsz leírásokat.

Az IP kamera drágább ugyan, de az alap hálózati és alap számítógépes ismeretekkel is beüzemelhető.

2013. okt. 22. 02:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!