Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan csatlakozzak vezeték...

Hogyan csatlakozzak vezeték nélkül a routeremhez? Lépésről lépésre írjátok le, ha lehetne.

Figyelt kérdés

Szóval, van egy routerunk, amire 2 pc és egy laptop csatlakozik, de az utóbbi vezeték nélkül. A szüleim azt akarják, hogy fizessek az internetért, ezért mindig kihúzzák a routerből a vezetéket. Ezért szeretnék vezeték nélküli csatlakozást, akkor nem veszik észre, hogy netezem. Kérlek ne írjatok olyanokat, hogy ez nem szép dolog, meg, hogy szúrjam be, amikor nincsenek otthon, vagy, hogy fizessek...nem kérnek nagy összeget, de nekem erre most nincs pénzem.

Kérlek segítsetek!

2009. nov. 11. 21:18
 1/5 anonim ***** válasza:

Kicsit furcsa a történet, ha magadnak osztod meg az nem gáz, ha mástól "lopod" (más routere, nem te fizetsz érte), akkor nem szép dolog, de sokan csinálják.

Amúgy annyi az egész, hogy kell wifi a laptop-ba (általában ez alap dolog a laptopokhoz), aztán az óra mellet meg kell jelennie ilyen wifi-s ikonnak, gondolom ehhez elsőnek telepíteni kell a wifi-t vagy hálókártyát vagy valamit, laptop-hoz kellet kapnod egy cd-t, azon lesz rajta.

Aztán kattints a wifi-s ikonra, ott kihozza a routereket, kattints a te routeredre, kér felhasználónevet/jelszót, beírod és már van is neted.

2009. nov. 11. 21:22
 2/5 anonim ***** válasza:

Webböngészö címsorába ird be 192.168.1.1 (ez a router címe)

alapesetben

felhasználónév: admin

jelszó: admin

Wireless engedélyezés, wifi jelszó beállítás

Részletes info a router gyártójának honlapján (Manual guide vagy User Guide néven) találsz.

2009. nov. 11. 21:29
 3/5 anonim ***** válasza:
Elírtad, az alap az a 192.168.0.1
2009. nov. 11. 23:47
 4/5 anonim ***** válasza:
Sikerült csatlakozni ? Ha nem,írj privátot szívesen segítek.
2009. nov. 12. 08:21
 5/5 A kérdező kommentje:

Mienk a router, nem másé. Én a pc-mről akarok rá csatlakozni, ezt csak úgy tudom megcsinálni, ha ki van húzva a vezeték? A laptopon azt hiszem, hogy van olyan ikon, rémlik valami, de az én gépemen nincs :S

Beírtam a böngészőbe azt amit írtatok, kéri a jelszót, de az admin-os nem jó, próbáltam beírni azt ami azon a papíron van, amit találtam a nethez, de azt sem fogadja el...

2009. nov. 12. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!