Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Nem wifis gépet hogy lehet...

Nem wifis gépet hogy lehet wifi-képessé tenni? Mi kell hozzá? Kártya, stick, egyéb? És mennyibe kerül?

Figyelt kérdés
P4-es gép, XP Prof SP3-al. Voda Mobile Wi-Fi R208-hoz kellene. USB-vel valamiért nem üzemel (ez is érdekelne, h vajon miért nem). Előre is kösz!

2013. okt. 17. 14:38
 1/7 coopper ***** válasza:

Szia.

Venned kell egy wifi adapter.

[link]

Itt főleg USB-sek vannak, de van benne PCI is

pl. [link]

Drivert felrakod, onnantól olyan mintha bele lenne épitve a wifi.

Hogy usb-ről milrt nem megy, csak találgatni tudok, nem jó az USB ?

Sok sikert.

üdv.

2013. okt. 17. 14:43
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Én se tudom, mért nem megy. Nem települ a program, csak egy része, majd nem indul. A voda meg semmit nem tud mondani már hetek óta (teljesen korrektek amugy, meg minden). Én meg ilyen szinten már nem értek hozzá.

Pedig ezen a konfiguráción is mennie kéne (már SP2-vel is). Vagy hiányzik valami programkomponensem, vagy valami el van állítva..., passz. A modem jó, azt tegnap nézettem meg. Mégegyszer köszi!

2013. okt. 17. 16:12
 3/7 A kérdező kommentje:
Bocsáss meg, még egy kérdés. Rengeteg típus van, ahogy nézem. Szted melyik lenne jó erre a konfigra? Vagy melyikek?
2013. okt. 17. 16:15
 4/7 coopper ***** válasza:

Szia.

Sajnos ezt ennyiből nem tudom megmondani Neked.

1. El kell döntened, hogy USB-et veszel vagy PCI-t.

2. HA az USB-s mellet döntesz akkor választasz egyet a listáról és valahol megveszed (amaelyknek a neve mellet ott szerepel az USB elvileg az jó lesz Neked).

3. Ha a PCI-os mellet döntesz, akkor először még meg kell nézned, hogy tud-e a géped (az alaplapod) fogadni PCI-os csatlakozójú kártyát.

Nézd meg a géped hátulján a kártyasort, hogy van-e ott szabad hely. Ha nincs, akkor eleve tárgytalan a dolog mert nem tudsz több kártyát berakni a gépbe.

Ha van, akkor esetlegesen még szét kellene szedni a gépet (legalábbis a tetejét vagy az oldalát levenni) és megnézni, hogy van-e benne az alaplapon szabad fehér csatlakozó (PCI) [link] a fenti képen mutatja milyen csatik vannak egy alaplapon, az alsó kettő a PCI-os.

Ha neked van ilyen az alaplapodon és szabad is akkor dönthetsz úgy, hogy PCI-ost veszel, az árgépről a következő kártyák PCI-oc csatlakozásuak (Amelyknek oda van irva a nevében, hogy PCI) pl :

TENDA W311P N 150Mbps WIFI PCI adapter : [link]

TP-LINK TL-WN751N N 150Mbps WIFI PCI adapter : [link]

Sok sikert.

Üdv.

2013. okt. 17. 16:31
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi szépen!

Azt jól gondolom, h az USB-s meg a PCI-s közt nincs nagy különbség, csak a technikai megoldása más? Vagy van? Mert akkor nekem az USB-s szimpibb, mert hordozható.

2013. okt. 20. 10:48
 6/7 coopper ***** válasza:

Szia.

Igen, elvileg nincs köztük különbség, igen az USB hordozhatóbb.

Üdv.

2013. okt. 20. 16:22
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2013. okt. 21. 06:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!