Www. Ip-tracker. Org/ ez az oldal mennyire pontosan lövi be a várost?
Figyelt kérdés
Mostanában az ip címem alapján egy csomó oldal tévesen tippeli meg a várost ahonnan netezek. Ez az egyedüli oldal ami eltalálja, kíváncsi lennék, hogy akik ráklikkelenk azoknak is eltalálja vagy csak az én ip-mel volt szerencséje az oldalnak és semmivel se jobb, mint a többi hasonló oldal.2013. okt. 6. 22:35
1/10 anonim válasza:
mind pontos. az oldaltól függ, hol a szerver, amire fel van töltve.
2/10 Emberek válasza:
Nekem nem lövi be jól az oldal. Engem Kocsér, Lakitelek közelébe tájol be, miközben Pesten vagyok :D
4/10 A kérdező kommentje:
ha lehetne megírnátok azt is, hogy melyik szolgáltatónál vagytok? Én digis vagyok.
2013. okt. 8. 23:15
6/10 anonim válasza:
"Mostanában az ip címem alapján egy csomó oldal tévesen tippeli meg a várost ahonnan netezek."
Mert IP-cím alapján a pontos lokációdat nem lehet meghatározni.
Az IP-címhez rendelt helyadatokat a szolgáltató állítja be az ő átjárójában (az átjárójának helyét adja meg).
Pontos adatokat csak akkor tudnál kapni, ha a számítógépedben lenne GPS, vagy be lenne írva a pontos lokációd, és azt böngészőn keresztül megosztanád - erre szolgál a HTML5 GeoLocation: [link]
Egy másik lehetőség meg az lenne, ha a szolgáltató az előfizető felcsatlakozásakor az IP címhez rendelne egy PTR DNS-rekordot, amiben szerepelne az előfizetői adatbázisból kiszedett címből kideríthető lokáció. De ilyesmi nem fordulhat elő, mert adatvédelmi törvények ezt tiltják.
7/10 A kérdező kommentje:
ez jól hangzik de a kedvemért megnéznéd, hogy az általam említett oldal mit ír ki neked lakóhelyként?
2013. okt. 8. 23:53
8/10 anonim válasza:
Nekem Füzesabonyt - hát jó mellé lőtt. ;)
9/10 CsrRoli1234 válasza:
Nekem 15 kilométert tévedett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!