Mennyire biztonságos facebookon megadni ezeket?
Ha megadsz mindent és nem látja senki, annak semmi értelme. Ugyanakkor a rendőrség is használja az oldalt adatszerzésre, teljesen személyes adatokat én nem adnék meg. Ugyanúgy ha esetleg az adatokat idővel publikálod és olyan szinten használod az oldalt hogy minden dologról beszámolsz, elég könnyű például egy betörőnek összerakni a "nyaralni megyek" és a kiírt lakcímből hogy hozzád mehet. Lehet extrém példa, de akkor is van ilyenre esély.
A telefonszám más dolog, az a biztonság miatt van. Telefonja és száma jobb esetben egy van az embernek, és azt magánál tartja. Nehezebb vele visszaélni mint egy e-mail címmel, ezért a telefonos azonosítás biztonságosabb, és ritkább esetben élhetnek vele vissza.
Nem csak a facebook kezdte el ezeket a biztonsági beállításokat. AKi használja a gmailt vagy bloggert az tapasztalhatta, hogy ott is kérik.
Elvileg kell legyen egy olyan opció: hogy kösz nem: nem adom most meg a telefonszámomat: és kész.
Ez arra szolgál, hogy tudassa veled sms -ben ha valaki (gyanús) belép a felhasználóddal, vagy ha elfelejtetted a jelszavad. (mindig küld sms-ben biztonsági kódot: anélkül nem véltoztathatod meg) - ez csak egy biztonsági opció.
Én nem tartok az ilyesmitől, de én eddig is el voltam: nem törtek fel semmimet. Ha valaki mégis nagyon fél: az szerintem használhatja. Hogy mennyire biztonságos: az vitatott. Ha gyanúba keverednél a rendőrőknek könnyebb dolguk lesz: csak lekérik minden netes információidat és szépen összeteszik a darabokat. :D
1. Végülis igazad van, ha nem látja senki akkor minek, a publikálásról meb a "nyaralni megyek" posztolgatásról annyit hogy majdnem minden adatom vagy "csak én" vagy "ismerősök"-re van állítva. És megsúgom 2 éve vagyok fent
t, és 2év alatt szó szerint semmit sem posztoltam, meg csak 2 képet tetszikeltem (ettől függetlenül oldalakat lájkolok hírek miatt, meg úgy képben vagyok a dolgokról)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!